В неделя, 14 януари, в Давос (Швейцария) ще се проведе

...
В неделя, 14 януари, в Давос (Швейцария) ще се проведе
Коментари Харесай

Над 80 делегации се събират в Давос, за да обсъдят украинската формула за мир

В неделя, 14 януари, в Давос (Швейцария) ще се организира четвъртата среща на съветниците по национална сигурност на президентите, които ще обсъдят препоръчаната от президента Володимир Зеленски формула за мир, съобщи Укринформ.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12395
Срещата ще се организира в границите на Световния стопански конгрес, разгласи министерство на външните работи на Швейцария.

На срещата ще бъдат разисквани правилата за реализиране на дълготраен и обективен мир в Украйна, се споделя в известието, като тези правила би трябвало да бъдат заложени в основата на идващия стадий от процеса за реализиране на мир.

Изявлението припомня, че формулата включва 10 правилото за реализиране на дълготраен мир в Украйна.

Министерство на външните работи уточни, че Швейцария взе участие в работните групи по нуклеарна сигурност, сигурност на храните и установяване на краен период за привършване на войната в Украйна. След предходните три срещи на съветниците в Копенхаген (25 юни 2023г.), Джеда (5-6 август 2023г.) и  Малта (28 октомври 2023г.), на идната четвърта среща в Давос да бъдат показани резултатите от работните групи и да бъдат разисквани идващите стъпки.

По предходна информация на Укринформ на третата среща през октомври в Малта са участвали представители от 66 страни и интернационалните организации, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР