В неделя (13 февруари) от 16:00 ч. в предаването „Арт

...
В неделя (13 февруари) от 16:00 ч. в предаването „Арт
Коментари Харесай

Истории от театралните сцени и разходка сред мексиканското графично изкуство очакват зрителите на „Арт Стрийм“ по БНТ 2

В неделя (13 февруари) от 16:00 ч. в предаването „ Арт Стрийм “ по Българска национална телевизия 2, ви чакат забавни срещи с настоящите културни планове, през погледа на самите им основатели и вдъхновители.

Зрителите ще научат повече за премиерното заглавие на Драматично-куклен спектакъл „ Константин Величков “ в Пазарджик - „ Януари “ от Радичков . Крум Филипов слага пиесата 50 години след паметната режисура на Крикор Азарян на същата сцена, споделяйки своята интерпретация на класическия текст, който той назовава поемата „ Януари “. Режисьорът свързва действието „ в най-българския от всички месеци “ с друго произведение на Радичков – „ Горещо пладне “, а кръчмата – център на действието – трансформира в самобитен Ноев ковчег. Специален посетител в актьорския състав е Любен Чаталов.

В предаването ще видите още една от възрожденските къщи в Стария Пловдив, съхраняваща мостри на мексиканското графично изкуство . Историята на това владеене е забавна, а 100 от творбите са подредени в Залата за краткотрайни експозиции на Градската изложба под тепетата. Куратор е Моника Роменска, организатор в къща „ Мексиканско изкуство “. Селектирани са произведения на световноизвестни създатели, някои от тях - възпитаници на популярните Фрида Кало и Диего Ривера.

„ Прераждане “ е новият театър на Мюзикхолен спектакъл - Пловдив. Първото му зрелище за тази година бе в наличието на комисия от Съюза на артистите, а хореографът Николай Серафимов има концепция да претвори спектакъла и в музикален филм.

Моноспектакъл на Благой Бойчев „ Ходене по кръчмите “ стана част от програмата на поредицата „ Театър в галерията “. Актьорът, съосновател на спектакъл „ Реплика “, трансформира в театър новела на своя татко Бойчо Бойчев. Текстът е автобиографичен и пресъздава опит от студентските години на създателя – група студенти по философия обикалят софийските кръчми с концепцията не да паднат жертви на порока, а да създадат порока своя жертва. „ Театър в галерията “ продължава с още забавни събития, които приканват публиката като съизвършител. Акцентите показва ръководителят на плана Ангел Петров.

Гледайте „ Арт Стрийм “ по Българска национална телевизия 2 в неделя от 16:00 ч.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР