В най-скоро време се предвижда системата за спешни повиквания 112

...
В най-скоро време се предвижда системата за спешни повиквания 112
Коментари Харесай

Предвиждат въвеждането на видеоразговори на телефон 112

В най-скоро време се планува системата за незабавни повиквания 112 да може да приема и видеообаждания през разнообразни платформи, оповестява „ Монитор”. Това се прави за достъпът до услугите на системата да е по-лесен, а и да се улесни работата на операторите.
С видеовръзката те ще могат да преценят по-добре дали позвъняването е същинско или нерегламентирано. Освен това ще могат да виждат в действително време неща, които търсещите помощ не могат да обяснят. Например с проявление на екрана на пострадването на потърпевши при злополука ще се знае какъв екип тъкмо да бъде изпратен. Очаква се да проработи и приложение, което ще разреши на хора с повреден слух и зрение също да могат да подават сигнали.
Според данни на националната система 112 от основаването ѝ доникъде на предходната година са били признати 44 323 431 позвънявания, от които 16 366 885 с съответни претенции за оказване на помощ. На промяна един оператор приема приблизително над 200 позвънявания. Наблюдава се трайна наклонност на нарастване на броя на регламентираните повиквания. Само за предходната година подправените сигнали са спаднали с към 13 %. Общият брой на записаните погрешни сигнали към телефон 112 са едвам 0,2%. Ниският % се дължи на положителната операторска работа и съгласуваност със службите за незабавно реагиране, настояват от 112.
Гражданите, избиращи старите незабавни номера 150, 160 и 166, които автоматизирано биват пренасочвани към 112, понижават. През 2017 година техният % е под 3 от общия брой незабавни позвънявания. Най-често жителите звънят на телефон 112 за незабавна здравна помощ, за закононарушения срещу личността и собствеността, пътнотранспортни катастрофи, пожари и със сигнали от компетентността на общинските администрации.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР