В най-новите сценарии за ало-измами вече се използват имената на

...
В най-новите сценарии за ало-измами вече се използват имената на
Коментари Харесай

Ало-измамниците вече се представят за Бойко Борисов и Сотир Цацаров

В най-новите сюжети за ало-измами към този момент се употребяват имената на премиера Бойко Борисов и на основния прокурор Сотир Цацаров. Това съобщи пред Нова телевизия представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.

Според Арнаудова измамниците се показват за премиера или основния прокурор, обяснявайки, че те персонално управляват полицейска интервенция.
Арнаудова предизвести хората да не имат вяра на телефонни позвънявания, съгласно които Борисов и Цацаров персонално управляват полицейска акция за откриване на измамници. По думите ѝ това е най-новата скица за машинация.

 Близо десетгодишна сага с телефонни измами в България
Близо десетгодишна сага с телефонни измами в България

Намаляват ли измамите или измамниците стават все по изобретателни?

Говорителят на основния прокурор призна и че тя персонално е ставала два пъти обект на скица на телефонни измамници.

Измамниците пробвали да прекарат Арнаудова преди към година. И двата пъти ало-измамниците се обаждали в прокуратурата - един път на мобилен и един път на стационарен телефон. Арнаудова изясни и че не се е хванала на лъжливите схеми.

По думите ѝ първият път ало-измамниците се показали за племенницата на представителя на основния прокурор. " Когато ми се обадиха, ми споделиха: " Лельо, ти ли си? " И аз отвърнах: " Да, аз съм ", изясни Арнаудова. После " племенницата " на Арнаудова обяснила, че е претърпяла пътнотранспортно произшествие. Тогава Арнаудова се усетила, че става въпрос за машинация, тъй като племенницата ѝ била ученичка. " Опитах се да играя играта, с цел да оказа помощ в полицейското следствие, само че те се усетиха, че аз не поддавам и прекратиха връзката ", добави представителят на Сотир Цацаров.

Вторият път, когато схемаджиите се пробвали да преметнат Арнаудва било по схемата " помощ на непосредствен, на който му следва интервенция ". Измамниците обяснили на Арнаудова, че нейни близки са в болница и им следва интервенция, за която би трябвало тя да даде съответната сума. Говорителят на основната прокуратура не се хванала и този път. Тя още веднъж се пробвала да спомага за установяването на измамниците, само че телефонното позвъняване не можело да се наблюдава, което попречило на следствието.

Стана ясно още, че по публични данни от началото на актуалната 2017 година ало-измамниците са отмъкнали към 5 млн. лева На телефон 112 публични са подадени 11 000 сигнала за машинация. Регистрираните в полицията случаи на такава машинация са 645, а разкритите случаи - 89.

 Министерство на вътрешните работи учи жители по какъв начин да се пазят от ало-измамници
Министерство на вътрешните работи учи жители по какъв начин да се пазят от ало-измамници

От началото на годината телефонните измамници са отмъкнали над 800 000 лева

Припомняме, Министерство на вътрешните работи провежда серия от срещи сред проверяващи служители на реда и жители в София. Срешите целят възрастните хора да се срещнат по-обстойно с схемите за ало-измами. На първата такава среща, която се организира в Четвърто районно ръководство в София, стана ясно, че по данни на Министерство на вътрешните работи през актуалната година телефонните измамници са отмъкнали към 1 млн. лева

 Министерство на вътрешните работи предизвестява за нова скица на ало-измамниците
Министерство на вътрешните работи предизвестява за нова скица на ало-измамниците

Схемата била преплетена със закани
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР