В най-горещото време не е добра идея да сте с

...
В най-горещото време не е добра идея да сте с
Коментари Харесай

4 забавни идеи, които развиват фината моторика

В най-горещото време не е добра концепция да сте с децата на открито. Но пък вътре им омръзва. Особено, когато става дума за дребни деца.

Проблемът е, че рано или късно концепциите ви за игри и занимания се изчерпват и тогава дребните стартират да мрънкат. Какво да вършиме?

Предлагаме ви 4 занимателни креативен занимания, които ще се харесат доста на децата, а също така са потребни, защото развиват фината моторика. Главен воин в тези занимания е пеперудата, а част от материалите са рециклирани.

От празните ролки на тоалетната хартия

Тялото на пеперудата е празната ролка от тоалетна хартия, която децата би трябвало да облепят с нещо цветно. След това им покажете по какъв начин да изрежат крилата, само че преди да ги прикрепят към тялото, дано залепят по тях кръгчета с друга величина и в друг цвят, с цел да стане пеперудата по-пъстра. Пипалата също са от хартия, а очите и устата са нарисувани с флумастер. Задача, която е по силите даже на по-малките.

От пластмасова бутилка

Празната пластмасова бутилка от мляко (от 250 мл, не литър) измийте и почистете деликатно от етикетите. След това направете прорези от едната страна, където детето ще пъхне крилата. После оставете малчуганите да довършат задачата. Те би трябвало да нарисуват на по-твърд бял лист красиви крила, да ги изрежат и слагат в отворите. Отпред могат да залепят стикери – очи, към които да прибавят изрязани от хартия мигли. От хартия са и дългите извити пипалца, които приключват творбата.

От хартиени чинийки

Ще се получи огромна, само че пък ефектна пеперуда. Това е занятие за най-малките, като концепцията е да комбинират красиво цветовете. Трябват ви 5 хартиени чинии в 3 разнообразни цвята. Едната да е по-голяма, защото ще бъде тяло на пеперудата, а останалите разполагате под нея като крила. Изрежете кръгчета хартия от разнообразни цветове (може и от самозалепващо се гланцово блокче). Децата би трябвало с тях да украсят тялото и крилата. Може да добавите и намачкано тишу, което стои ефектно и се залепва елементарно. На финала им помогнете да довършат пеперудата като й направите/нарисувате пипала и очи.

Продължава на страницата на

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР