В най-добрия случай парното за столичани ще поскъпне с около

...
В най-добрия случай парното за столичани ще поскъпне с около
Коментари Харесай

Парното за столичани ще поскъпне най-малко с 20% догодина


В най-хубавия случай парното за столичани ще нарастне с към 20% идната година, само че е допустимо процентът да е по-голям. Това предвижда в ефира на bTV изпълнителният шеф на " Топлофикация София " Александър Александров, който се ангажира, че жителите на София няма да останат без парно и топла вода макар задълженията на сдружението. То дължи над 130 млн. лева на " Булгаргаз ", срокът да ги погаси е до 25 октомври, което по думите му няма по какъв начин да се случи.

" От началото на този регулаторен интервал до момента ние имаме над 108 млн. лева недовзет доход. От тук идва и задлъжняването към " Булгаргаз ". Това са пари, които не постъпват в " Топлофикация София ". Към момента дългът е към 700 млн. и се отнася за последните 15 година ", изясни Александров.

По думите му положението на сдружението се утежнява и поради разноските за нездравословни излъчвания. " За 5 година разноските, които ние имаме, при непрекъснато количество излъчвания, единствено от разликата в цената, разноските са нарастнали десетки пъти. 366 млн. лева е сметката, която " Топлофикация София " заплати за 5 година за излъчвания ", изясни шефът на сдружението.

Изпълнителният шеф на " Топлофикация София " изясни също, че в случай че сдружението не се преценява с плановете на КЕВР, би трябвало да продава на двойни цени, с цел да компенсира разноските си. Прогнозите са за октомври месец да имат близо 90 млн. лева загуби.

Спрени са всички заплащания, които не са свързани с оперативната активност - заплати и налози. " Преди много време помолихме за механизъм, който да компенсира софиянци поради високите цени. Дружеството извършва обществена функционалност, определянето на цената на топлинната сила от КЕВР е насочена и в интерес на потребителите. В момента ние купуваме газта за 100 единици, а го продаваме за 50 единици ", добави Александров.

На самите консуматори изпълнителният шеф на " Топлофикация София " предлага да разсрочват фактурите си на равни месечни вноски.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР