В навечерието на Великденските пости и пред прага на пролетта,

...
В навечерието на Великденските пости и пред прага на пролетта,
Коментари Харесай

Как да балансираме храненето си след зимата?

В навечерието на Великденските пости и пред прага на пролетта, по какъв начин да балансираме храната си след зимата? Специалистите са безапелационни, че ключът е рационалното хранене, витамините и двигателната интензивност.

Пролетта е най-подходящият сезон да се оправим с непотребните килограми. В новия хранителен режим менюто би трябвало да е разнообразно, а в него да доминират сезонните зеленчуци.

За да понижим резултата от пролетната отмалялост, би трябвало да консумираме храни, богати на желязо и витамини, поучават експертите.

доцент доктор Дарина Найденова - диетолог: Зеленолистните главно зеленчуци, защото те биха могли да ни оказват помощ по-бързо да влезем във форма. Това са храни, които нямат доста калории, също така са доста богати на значими субстанции, витамини и минерали, които ще ни накарат да се почувстваме по-тонизирани, с повече сила, дори с по-добро въодушевление.
Първата стъпка към свалянето на килограми е приемането на течности преди хранене.
доцент доктор Дарина Найденова - диетолог: Аз поучавам постоянно, когато имаме възприятие за апетит, да пробваме да изпием една чаша вода, в случай че ни мине - да не ядем.
Последните дни на зимата нормално съответстват с Великденските пости. Тези разтоварващи за организма дни обаче са потребни единствено, в случай че животинските артикули бъдат сменени с растителни храни, богати на белтъчини.
доцент доктор Дарина Найденова - диетолог: Добър източник на хранителен белтък са другите типове ядки. Също по този начин другите бобови култури - фасул, леща грах, нахуд. Тук най-често се прави неточност да се заменят разнообразните скотски ястия и артикули единствено с тестени храни.
Специалистите поучават още, след приключването на Великденските пости да се върнем към естественото си хранене като гладко включим в менюто всички хранителни групи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР