В навечерието на Цветница и Великден работници от Общинско предприятие

...
В навечерието на Цветница и Великден работници от Общинско предприятие
Коментари Харесай

Разград с великденска украса, и тази година деца ще боядисват великденски яйца на Велики четвъртък

В навечерието на Цветница и Великден служащи от Общинско дружество „ Паркстрой “ инсталираха великденската декорация на Разград.

През тази седмица бяха сложени декоративни фигури на великденска тема в централната част на града – шарени яйца, пиленца, зайчета. Великденска декорация има: в градинката до Часовниковата кула, в региона на паметника на Майстор Манол, на кръговото кръстовище до пешеходната зона, пред постройката на Община Разград.

Част от фигурите са направени в предишни години от служащи в Оперативна програма “Паркстрой “, принос към украсата на града тази година имат и чиновниците и потребителите в Комплекс за обществени услуги за пълнолетни лица с увреждания с. Просторно. Миналата седмица те получиха от Оперативна програма “Паркстрой “ пет стиропорени яйца, които изрисуваха. Великденските яйца на КСУПЛУ-Просторно са сложени в градинката с Часовниковата кула.

Още 7 неповторими стиропорени яйца ще станат част от украсата на града на Велики четвъртък, 21 април. Това ще стане на обичайното боядисване на яйца на площад „ Независимост “(пред Новия театър), което се провежда от Община Разград, ЦПЛР Център за работа с деца и Оперативна програма “Паркстрой “. Събитието е планувано за 12,00 ч. Яйцата ще бъдат боядисани от ученици на Школата по изобразително изкуство в ЦРД и от възпитаници от шестте съществени учебни заведения в града. Докато дребните художници рисуват, великденски привет към жителите на Разград ще насочат артистите и танцьорите от останалите школи в ЦРД.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР