В навечерието на Световния ден за възпоменание на жертвите от

...
В навечерието на Световния ден за възпоменание на жертвите от
Коментари Харесай

Кампания за превенция на пътнотранспортния травматизъм ще се проведе в София

В навечерието на Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни катастрофи, на пешеходната пътека при Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ и градинката „ Св. Климент Охридски “, ще се състои флашмоб, с присъединяване на детски вокален хор „ Пим Пам “, оповестиха от пресцентъра на Столичната община.

След флашмоба, пред Художествената изложба на Националната художествена академия, в градинката „ Св. Климент Охридски “, ще се организира публична гала по награждаване на участниците в състезанието за детска рисунка, част от акцията „ Не преминавайте през децата ни “ на Столичната община и Съвета по сигурност на придвижването на децата в София. Членовете на журито, оценило над 600 рисунки - Юлиян Табаков, Здравко Денев, Сияна Захариева, Ирина Михайлова и Десислава Темелкова, ще наградят с книги и грамоти всички участници. За отличените в двете възрастови групи деца, са планувани специфични награди. 

Брандиран с рисунки рейс 280 на столичния градски превоз ще бъде показан на спирка „ Софийски университет “, улица „ Шипка “.

Световният ден в памет на жертвите на пътнотранспортните катастрофи се отбелязва от 2005 година през третата неделя на ноември с резолюция на Общото заседание на Организация на обединените нации, сочи информация на БТА.

Организацията си слага за цел в интервала от 2021 година до 2030 година да бъде понижен най-малко до 50% броят на жертвите и ранените при пътнотранспортни катастрофи. Мотото на деня за 2023 година е " Справедливост ". 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР