В навечерието на светлия празник на Рождество имаме възможност да

...
В навечерието на светлия празник на Рождество имаме възможност да
Коментари Харесай

Вълшебната история за Рождеството на Исус

В навечерието на светлия празник на Рождество имаме опция да си напомним, а младите читатели да научат по баснословен метод историята, на която той е отдаден.
" Роди се Младенец " от Тоня Горанова към този момент има българско издание (изд. " Колибри " ). За първи път книгата излиза на немски език, оповестена от arsEdition. В продължение на двайсет години се радва на огромен триумф и се трансформира в истински коледен бестселър.
" Роди се Младенец " споделя вълшебната история за Рождеството на Исус. Изящните и завладяващи илюстрации ни водят 2000 години обратно във времето, с цел да ни посветят в чудото и смисъла на святата нощ на Коледа и да изпълнят сърцата на дребни и огромни читатели с религия в положителното.
Живяло в миналото в античния град Назарет, в земята Израилева, в дребна спретната къщурка, едно момиче - Мария. Мария била интелигентна и хубава, само че не по тази причина я обичали хората, а тъй като била добра. Сърдечно и с подготвеност пособия освен на околните си, само че и на всеки, който се нуждаел от помощта й. Тя вярвала, че множеството хора са положителни.
Един ден, до момента в който вършела къщната работа, Мария усетила особена тишина. Вдигнала взор и занемяла - пред нея стояло неземно красиво творение! Това бил ангел, същински ангел... с ефирни криле! Той й подал красиво цвете и прошепнал:
- Аз съм делегат на Бога. Сам Господ те е избрал да Му родиш наследник, който ще наречеш Исус! И Той ще подари на хората правдивост! 
Усмихнал се ангелът нежно и се стопил във въздуха...
Така стартира историята за раждането на Исус Христос, сина Божи, преди повече от 2000 години. Претворена е красиво, с доста топлина от художничката Тоня Горанова, която има в креативната си биография голям брой български и задгранични книги. Носителка е на 3 интернационалните награди и 16 български оценки, в това число най-престижното - на името на Борис Ангелушев.
Страницата приготви Вилиана СЕМЕРДЖИЕВА
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР