В навечерието на Рождество искам да благодаря на активните граждани

...
В навечерието на Рождество искам да благодаря на активните граждани
Коментари Харесай

Украсиха новогодишно 100-годишна секвоя в София

В навечерието на Рождество желая да благодаря на дейните жители от " Овча купел4 за всичко, което направиха, с цел да защитят една забележителна секвоя, за която към този момент съм ви разказвал. Това написа на страницата си във Facebook ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

" Освен че поставихме осветяване и видеонаблюдение в региона, дървото е нанесено в регистрите, а към този момент е и с коледна декорация. Тя е моят коледен подарък за хората, от които научих доста скъп урок при започване на работата си отпред на общинския съвет - че дружно можем всичко ", добавя той и благодари на неуморните бранители на секвоята.

Секвоята до блок 402 на ул. " Промишлена " в столичния квартал " Овча купел " е една от четирите великански секвои в София. Дървото е на 100 години и е една от локалните забележителности.

Преди време хората в квартала се подвигнаха на протест, тъй като имаше съмнение, че някой желае да убие дървото, с цел да строи в имота. Тогава Георги Георгиев ги поддържа в напъните им да спасят дървото.

 Снимка: Официална страница във Facebook на Георги Георгиев
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР