В навечерието на президентските избори в САЩ частният сектор прави

...
В навечерието на президентските избори в САЩ частният сектор прави
Коментари Харесай

Компании призовават служителите си в САЩ да гласуват. Дават им отпуск

В навечерието на президентските избори в Съединени американски щати частният бранш прави опит да накара чиновниците си да стигнат до урните и да упражнят правото си на глас.

Близо 800 компании, в това число Nike, здравната Abbott Laboratories и софтуерната Qualcomm, вземат участие в активистката група Time to Vote („ Време за гласоподаване “), която предизвиква бизнеса да освободи личния състав си за няколко часа, с цел да гласоподава, съобщи „ Ройтерс “.

Apple, Tiffany & Co, Twitter и Walmart са измежду марките, които дават спомагателен заплатен отпуск на искащите да гласоподават, а Starbucks приканва чиновниците непринудено да се причислят към локалните изборни секции на 3 ноември, откакто някои щати означиха забележителен дефицит – в Мериленд да вземем за пример са нужни 14 хиляди души. „ Знаем, че съществуват бариери, изключително в черните и кафявите общности в цялата страна, които придават систематичен расизъм и изискват по-голям достъп и подкрепи на гласоподавателите. Нито един не би трябвало да избира сред промяната си и гласуването в или преди изборния ден “, написа в записка до служащите си изпълнителният шеф на Starbucks, Кевин Джонсън.

Други компании, в това число Kraft Heinz и Target, са основали уеб страници, в които оказват помощ на хората да се записват за гласоподаване и да научат повече за претендентите.

Тези старания са свързани и с обстоятелството, че близо половината от гласоподавателите се притесняват от усложнения с гласуването съгласно изследване на института Pew.

Правилата за освобождение за практикуване на избор варират – в Ню Йорк се изисква чиновниците авансово да уведомят работодателя, че ще гласоподават, като за това могат да получат до два свободни платени часа, а в Алабама получават един неплатен час.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР