В навечерието на пълномащабната атака на Владимир Путин срещу Украйна,

...
В навечерието на пълномащабната атака на Владимир Путин срещу Украйна,
Коментари Харесай

Авторитарните управляващи се страхуват от прозрачност – либералните демокрации трябва да я приемат

В навечерието на пълномащабната офанзива на Владимир Путин против Украйна, решението на държавното управление на Съединени американски щати да разгласява своите разследващи данни за съветските проекти се оказа стратегически успех. Това разреши на Запада да се приготви за най-лошото, да сплоти вътрешното публично мнение и да работи по-бързо, мощно и в съгласие, в сравнение с някой би очаквал в икономическата и дипломатическата война, която избухна дружно с тази на бойното поле.

Днес Съединени американски щати още веднъж са в позиция да употребяват прозрачността, с цел да си обезпечат стратегическо преимущество – и този път Европа може и би трябвало да последва образеца им.

Сред по-малко видяните елементи от нов закон, който дава опция на президента на Съединени американски щати да конфискуването на съветски държавни активи (което единствено по себе си е по-малко видяна част от пакета законопроекти, най-сетне признати за финансиране на Украйна) е условие към него да рапортува на Конгреса какви активи има съветската страна в Съединени американски щати. Сега стартира техническа работа за...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР