В навечерието на отбелязването на 20 години от пускането в

...
В навечерието на отбелязването на 20 години от пускането в
Коментари Харесай

Музикално-артистични прояви в метрото по случай 20-годишнината му

В навечерието на отбелязването на 20 години от стартирането в употреба на първия сектор от метрото в София, Столична община и " Метрополитен " провеждат безвъзмездни музикални и артистични осъществявания, оповестиха от пресслужбата на Общината.

Първото осъществяване, музика в метрото, ще бъде през днешния ден, 24 януари, на терасата на метростанция " Сердика 2 ". От 12.00 часа концерт ще изнесе " Дикси Бойс Бенд ".

До края на седмицата по отношение на годишнината се плануват разнообразни музикално-артистични прояви, които ще се проведат в метрото.

На 28 януари 2018 година софийското метро отбелязва 20 години от стартирането в употреба на първия си сектор сред станциите " Сливница " и " Константин Величков " . На този ден през 1998 година потегля първото влакче на столичната подземна железница по метро трасе с дължина 6,4 км и 5 станции. Строителството на първите 5 станции стартира през 1979 година, когато е направена първата копка на станция " Вардар ", напомнят от Общината.

Двадесет години след историческото първо пътешестване на подземно влакче по новопостроената права от 6,4 км от кв. " Люлин " до бул. " Константин Величков " столичната подземна железница има към този момент построено трасе от 40 км.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР