В навечерието на обявената от Израел инвазия на територията на

...
В навечерието на обявената от Израел инвазия на територията на
Коментари Харесай

В навечерието на инвазията: Има риск от ескалация, подсилваме границата с военни

В навечерието на оповестената от Израел инвазия на територията на Ивицата Газа управляващите в България започнаха ограничения за повишение на сигурността.

От началото на спора е засилена защитата на обекти от сериозната инфраструктура, каквито са летищата и по-големите железопътни гари. В същото време на границата са изпратени 50 военнослужещи, които да подсилят дейностите по защита.

Това стана ясно от думите на военния министър Тодор Тагарев пред публицисти.
По отношение на нашата граница ние към този момент изпратихме над 50 военнослужещи. Това е в допълнение на над 300-те военнослужещи, които вее имахме. Армията оказва помощ за защитата на нашата граница. Ако се наложи, за някакъв къс интервал от време ще изпратим още “, сподели Тагарев.
Той дефинира обстановката в Близкия изток като не лека, а желанието на Израел за сухопътна интервенция е изрично.

Министърът изясни, че все още НАТО не възнамерява интервенция в този район, макар поддръжката, която Алиансът насочи към Израел.

Президентът Румен Радев не отговори изрично на въпрос на публицисти дали към този момент не е неотложно свикването на Консултативния съвет за национална сигурност. Той изрази такова желание в случай, че събитията ескалират.

Държавният глава съобщи, че чака сходна ескалация, в случай че към военните дейности се включат и трети страни, което неизбежно ще докара до разгръщане на спора.
Ескалацията на военните дейности съдържа голям капацитет от световна дестабилизация и невиждана по мащабите си филантропична рецесия, разяснява президентът.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР