В навечерието на най-големия християнски празник Великден, Девическа хорова формация

...
В навечерието на най-големия християнски празник Великден, Девическа хорова формация
Коментари Харесай

Великденски концерт Празник на празниците ще се проведе в Пловдив

В навечерието на най-големия християнски празник Великден, Девическа хорова групировка " Евмолпея “ ще зарадва своята аудитория със независим концерт, проведен от Народно читалище " Младост – 1983 “.

Той ще се състои на 20 април, сряда от 19.00 часа в Католически храм " Свети дух “ в жр " Тракия “.

Хор " Евмолпея “ още веднъж ще внесе с песните си пролет, вяра и наслада за идното Възкресение Христово. Публиката ще чуе обичани творби от репертоара на хора и посланията на надарените девойки за любов, религия, мир и светлина. За първи път гласовете на прелестните пловдивски девойки, тъкмо в дните преди " Празник на празниците “, каквото е заглавието на Великденския плакат, ще прозвучат в храмовата конюнктура. В комбиниране с ефектната визия на тракийски богини, красивото звучене и забавна стратегия, ще предопределят изявата на състава като прочувствена звуково–визуална режисура с ослепителен Великденски привкус.

Хор " Евмолпея “ имаше един сполучлив 15-годишен креативен сезон, макар че той съответства с усложнената пандемична конюнктура. Упоритата работа на хористките на креативното управление в лицето на диригента доктор Алия Хансе, пианиста Йорданка Иванова и артмениджъра Ганка Янкова, доведоха до реализирането на 15 концертни изяви в града и страната, отдадени на юбилея на хора. Между най-запомнящите се бяха представянето в гр. Чирпан за празника на града, за честването на 78 години от спасяването на българските евреи, на 200–годишнината от рождението на Г. С. Раковски, на срещата с евродепутата Мария Габриел при разкриване на реновираната постройка на ТУ, София – филиал Пловдив, честването на 24-ти май в АУ и други

На концерта евмолпеите ще ни създадат съпричастни на Великденското въодушевление с подобаващи произведения, а словото на госпожа Дафинка Хаджиева, началник на Клуб " Идея “ ще ни запознае с историята и легендите за Великден по света. Програмата включва творби от разнообразни стилове и столетия – от Камий Сен-Санс и Феликс Менделсон-Бартолди през Владимир Синенко, Наоми Шемер, Джон и Мишел Филипс, Ноел Гьоман, Добри Христов, Рада Славинска.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР