В навечерието на националния празник 3 март, когато хиляди хора

...
В навечерието на националния празник 3 март, когато хиляди хора
Коментари Харесай

Уникална гледка! Издигнаха огромен национален флаг на Шипка (видео)

В навечерието на националния празник 3 март, когато хиляди хора ще се качат на Шипка, с цел да отдадат респект на героите, починали за Освобождението на България, на върха бе повдигнат голям народен трикольор.

Флагът е с размери 10 на 6 метра и е с 60 кв. м. обща повърхност заяви за Нова телевизия шефът на Национален парк-музей „ Шипка-Бузлуджа “ Чавдар Ангелов.

Знамето е чисто ново, а гледката по какъв начин гордо се вее върху пилона на фона на величествения връх, не може да остави безразличен нито един българин. 

Традицията да се слага подобен голям байрак е на повече от 10 години. Издигането на знамето е много пипкава задача, само че екипът по слагането му се е справил, макар мощния вятър. Височината на пилона е 10 метра.

Директорът на Национален парк-музей „ Шипка-Бузлуджа “ Чавдар Ангелов прикани да бъдем малко по-смирени, когато изкачваме върха, с цел да отдадем респект на освободителите.

„ Нека бъдем малко по-вглъбени в себе си, тъй като тези дни са значими. А те са значими за това, тъй като те ни демонстрират, че свободата има цена и нищо не е постоянно. И ние би трябвало да поставяме ежедневни грижи, с цел да бъдем свободни и в мислите, и в дейностите си “. 

Ако вие сте един от хилядите патриоти, които на 3 март ще се качат на Шипка, използвайте магичността на празничния ден. Поспрете за момент, погледнете величествения трикольор и отдайте респект на хилядите герои, които оставиха костите си за нашата независимост.

Защото точно любовта към родината ни е съхранила през многовековната ни история.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР