В навечерието на коледните празници Сдружение “Василица във Варна за

...
В навечерието на коледните празници Сдружение “Василица във Варна за
Коментари Харесай

Деца от социално слаби семейства от Варна ще получат коледни подаръци

В навечерието на коледните празници Сдружение “Василица ” във Варна за следващ път ще зарадва деца от небогати фамилии в района. За Коледа те ще получат шапка, шал, ръкавички и топли чорапки. Те са дарени от хора с положителни сърца от цялата страна.

Варна

Малкото помещение, в което работят доброволците от сдружението, едвам побира пакетите с дарове за децата. Пратките са от цялата страна и от година на година се усилват.
Галина Палабуюк – ръководител на сдружението: Самите хора ни познават, някои от тях сами ни търсят, платформите в интернет пространството ни оказва помощ за това.
Топли шапка, шал, ръкавички и чорапки ще получат 150 деца, от Варна и района, които живеят в последна беднотия и рядко получават дарове.
Галина Палабуюк: Всяко дете се радва на подарък и това за тях е подарък и е хубаво да го получат, в действителност те се усмихват, рад ват се.
Галина е обществен служащ в Община Варна и доброволец в сдружението. Казва, че задачата ѝ е да оказва помощ на децата. Всъщност те самите са дали концепцията за благородната самодейност, а тя единствено им оказва помощ да я осъществят. Сега децата, с които работи Галина, имат още една фантазия, нарекли са я “Ангелска елха ”
Галина Палабуюк: Идеята е да украсим междублоковите пространства, с цел да възвърнем коледния дух на хората и да бъдат по-усми хнати на Коледа.
Дни преди коледните празници доброволците от сдружението ще посетят домовете на децата, с цел да ги зарадват с дарове. А Галина както всяка година ще се обади персонално на всеки донор, за му благодари.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР