В навечерието на коледните и новогодишни празници ФА Тракия“ отново

...
В навечерието на коледните и новогодишни празници ФА Тракия“ отново
Коментари Харесай

Прекрасен коледен концерт ще има в Пловдив

В навечерието на коледните и новогодишни празници ФА " Тракия “ още веднъж ще зарадва своята аудитория с празничен концерт, наименуван " Ой, Коледо, мой Коледо “. Спектакълът ще се състои през днешния ден, 20 декември, от 19:00 часа в Дома на културата " Борис Христов “.

Артистите от " Тракия “ ще показват на своята аудитория обреди и ритуали от празничния календар на българина, свързани с един от най-светлите християнски празници – Рождество. Концертът ще стартира с пресъздаване на коледарски бит от град Съединение. Ще премине през песни и наричания за здраве и благодат, както повелява традицията в българския дом. За край художественият началник проф. Даниела Дженева е присъединила и танца " Гроздана “, който е първият тракийски танц, основан във ФА " Тракия “.

Концертът ще се организира при съблюдаване на настоящите все още противоепидемични ограничения и условие за зелен документ. Билетите са в продажба на касата пред община Пловдив и в постройката на отбор " Тракия " на ул. " Даме Груев " 1а и на телефон 0894 720 561.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР