В навечерието на един от най-светлите и български празници –

...
В навечерието на един от най-светлите и български празници –
Коментари Харесай

Нови над 150 имена бяха вписани в книгата „Дарования и постижения“.

В навечерието на един от най-светлите и български празници – 24 май, Деня на Светите братя Кирил и Методий, българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност, Община Габрово отличи най-изявените и най-талантливи габровски възпитаници, като вписа имената и достиженията им в почетната книга „ Дарования и достижения “.

В препълнената зала „ Възраждане “ преди да връчи грамота на всеки от отличените кметът Таня Христова се обърна към децата, родителите, преподавателите и треньорите сдуми на признателност за смелостта, отговорността и напъните им. „ Нека покажем, че бъдещето на Габрово е извънредно. То е фокусирано във вашите фантазии, във стремежа ви, в желанието ви да бъдете положителни, успяващи и забележителни. “ – сподели Таня Христова и добави: „ Продължавайте да носите дързостта на създателя, упоритостта на откривателя и прецизността на ювелирния занаятчия. Бъдете съобразителни, устремени, смели в фантазиите си. Преминавайте своите пътища с разсъдък, а това което ще създавате по време на това странствуване дано постоянно идва от сърцето ви. Благодаря ви от сърце, че през днешния ден тъкмо вие сте нашите сбъднати фантазии, нашите същински дарования и достижения. “

В същински празник на гения се претвори Церемонията по регистриране на над 150 имена на възпитаници от габровските учебни заведения във все по –обемните томове на книгата „ Дарования и достижения “. Звучаха музикални осъществявания от самите дарования, а от самото начало усещане правеха балони, издигащи се високо, с цел да са необятни просторите на младите гении, да летят и да търсят, да са устремени, горди и одухотворени.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР