В навечерието на един от най-хубавите и светли празници, празник

...
В навечерието на един от най-хубавите и светли празници, празник
Коментари Харесай

Кметът на Берковица Димитранка Каменова гостува на детски спектакъл /снимки/

В навечерието на един от най-хубавите и светли празници, празник на фамилията и любовта сред хората, децата от детска градина „ Пролетна дъга “ показаха традициите и обичаите на Коледа и поверията за Бъдни вечер.
Гост на спектакъла „ Рождество Христово “ бе кметът на Община Берковица Димитранка Каменова, която поздрави децата за прелестните им осъществявания и учителите за труда, грижата и любовта, с която възпитават положителни хора. Тя връчи дарове на дребните артисти като им пожела радостни празници, здраве, наслада и сбъдване на най-съкровените им фантазии.
Вълнуващата режисура „ Рождество Христово “ включваше песни от родния ни фолклор. Пресъздавайки достоверната атмосфера в коледната нощ – присъщата за Бъдни вечер софра, отрупана с постни ястия, огнището с бъдника, обликът на Богородица, обичайни национални костюми, коледари – децата разказваха, рецитираха стихове, пяха обичани песни, танцуваха. 
С този прелестен театър те ни върнаха към тези далечни, топли уютни коледни вечери при баба и дядо, придвижиха ни обратно във времето, и ни върнаха още веднъж в сегашното, с цел да си пожелаем дружно една по-успешна и щастлива Нова година.
Чрез магията на думите те извършиха сърцата ни с добрина, религия и вяра.
„ Недей се отчайва, недей се навежда,
не си позволявай да губиш Надежда.
Защото въпреки да е жилаво злото,
в индивида въпреки всичко побеждава Доброто. “
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР