В навечерието на Деня на будителите Богдана Карадочева и Стефан

...
В навечерието на Деня на будителите Богдана Карадочева и Стефан
Коментари Харесай

Специално за bTV: Богдана Карадочева и Стефан Димитров за музиката и семейството

В навечерието на Деня на будителите Богдана Карадочева и Стефан Димитров споделят какъв брой огромна е потребността на актуалното общество от будители, които да бъдат чути. Като специфични посетители в " Тази събота и неделя " двамата описват повече за музиката и фамилията си.

" Поклон пред будителите, които са събудили народа от незнанието! Това са велики хора! Ние имаме потребност от будители постоянно. Имаме фантастични писатели, поети, художници, артисти, музиканти и лекари. Събуждането е да се научиш, да повярваш в науката и нещата, които са същински " - споделя Богдана Карадочева.

" Има смисъл да има будители, в случай че някой ги слуша. А сега никой не ги слуша. Когато започнаха измененията в България, имаше доста песни. така наречен " площадни ". Александър Петров направи текстове на доста от тях - това беше будителска активност. Хората желаеха смяна и с тези текстове той ги разсъни, с цел да повярват в това, което се случва, и да преодолеят страха. Това е будителски развой. " - връща се в спомените си композиторът Стефан Димитров.

В спомените на двамата са и огромните купони, които са правели в хола на техния дом. Край пианото са се събирали по 50-60 индивида. " Останахме с малко другари, само че понякога отново се виждаме " - споделя с усмивка Димитров.

И двамата с Богдана се усещат като част от " златно потомство ".

" Спомням си " Златния Орфей " - нещо прелестно! Всички пеехме онлайн. Сигурно е имало конкуренция, само че в никакъв случай не е имало спорове. Пътувахме, пеехме и това ни беше животът! " - спомня си Богдана Карадочева.

Днес работата им с музиката продължава в малко по-различна посока. Балетната режисура " Сънят на Пилат " е един от последните им осъществени планове. За него Стефан Димитров споделя, че вълнението е било голямо.

" Писането на музиката беше много непосилен развой, който продължи 4 години. Надявам се да си е коствало. Но оценката не идва просто по този начин - тя идва от времето, от историята ".

Макар сцената да ги е срещала с доста известни персони като екипите на Сантана, Стиви Уондър и Марая Кери, най-голямата полезност и благополучие за Богдана Карадочева остава фамилията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР