В навечерието на българското европредседателство е нужно да следваме примера

...
В навечерието на българското европредседателство е нужно да следваме примера
Коментари Харесай

Земеделски лидер: Европейска България има нужда от политици като д-р Г.М. Димитров


В навечерието на българското европредседателство е нужно да следваме образеца на политици като „ Вечният опозиционер “ доктор Г.М. Димитров .
Това съобщи ръководителят на Политическа партия „ Обединени земеделци “ Петя Ставрева в изявление за предаването „ Нещо повече “.

Утре партията провежда възпоменателна полемика във връзка 45-годишнината от гибелта на емблематичният аграрни водач от средата на века.

След Втората международна война Димитров е съпротива на властта на Отечествения фронт и емигрира в чужбина при зараждането на социалистическия режим в България.

От чужбина обаче работи за европейския път на страната, която има вяра, че в миналото „ още веднъж ще бъде свободна “, по думите на Ставрева:

Димитров оракулски вижда основаването на Европейски Съюз и работи за това и за мястото на България в Европейски Съюз. 45 години след кончината му се готвим за председателството. Важно е да си спомним визионерите, които прокараха пътя за участието и дадоха живота си България да поеме по европейския път.

Тя напомни, че Г.М. Димитров е „ далновидният политик “, който основава първата българска рота в НАТО, съществувала от 1951 до 1964 година. Тя е съставлявана от 200 младежи-емигранти, дислоцирани в Западна Германия.

Според Ставрева Димитров е образец по какъв начин се прави политика посредством себераздаване, а в днешните времена „ постоянно думите и делата се разминават “, а политиците отстояват персонални, а не национални ползи.

Битката за независимост и народна власт продължава и би трябвало да бъде отстоявана ежедневно. Народовластието е политика на дела, а не персонални ползи.

Тя разяснява и отсъствието на земеделците от огромната политика в България и Европа:

Факт е, че не сме показани в Народното събрание, само че е идеята ни е консолидация на силите, която да разреши представителството. Гласът ни би трябвало да се чуе. България е земеделска страна и земеделското придвижване би трябвало да е измежду главните политически сили.

Ставрева свързва отсъствието на земеделците и с общото разделяне в „ дясното “ политическо пространство, което води до липса на политическо посланичество за гласоподавателите на такива партии.

Дискусията „ Вечният опозиционер “ и прожекция на филм за живота на Димитров със същото име ще се състоят на следващия ден (12 декември), от 14 часа, в Централния боен клуб. Организирана е от Обединени земеделци и дъщерята на Димитров Анастасия Мозер , която живее в Съединени американски щати.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР