В навечерието на 1 ноември - Деня на народните будители,

...
В навечерието на 1 ноември - Деня на народните будители,
Коментари Харесай

Ден на народните будители в НЧ Зора -1990 г. в село Победа

В навечерието на 1 ноември - Деня на националните будители, в Народно Читалище „ Зора -1990 година ” село Победа историята оживя с представянето на исторически театър „ Хилядолетната България “. Със своя урок по родолюбие и с възприятие на национална горделивост, доктор Искрен Красимиров съумя да възпламени искрата в сърцата на аудиторията от локални общественици и възпитаници. Отдадена бе респект и благодарност към святото дело на националните будители, съдействали за съхраняването и развиването на българската история.



На тържеството, думи на благодарност и признателност бяха отправени и към актуалните будители, учители, преподаватели и дейци на културата. Връчени бяха Грамоти на донори, доброволци и спомоществователи на читалището през годината, в символ на почитание и благодарност.



Тази година в Читалище „ Зора “ честването на Деня на националните будители мина с огромна самодейност, в чест на паметни дати, свързани с Паисий Хилендарски.



Броени дни преди празника сполучливо завърши читалищното начинание за дубликат на „ История славянобългарска “. Напълно приключен и красиво подвързан, Преписъте изложен в библиотеката на читалището, и всеки би могъл да разгърне неговите страници, да уважи и открие своя почерк във великото произведение на българския литератор.



В патриотичното начинание се включиха общо 64 локални поданици. Към всички тях, екипа на читалището сервира дребен жест с връчването на благодарствени картички.

В края на тържеството, читалищните деятели си пожелаха да има от ден на ден модерни будители с неугастващ просветителски жар в душите, които да дават положителния образец и да пробуждат устрема у всички към интензивност и религия в по-доброто!

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР