В наши дни жената освен майка и домакиня все по-често

...
В наши дни жената освен майка и домакиня все по-често
Коментари Харесай

Идеи за лесна вечеря на тиган

В наши дни дамата с изключение на майка и стопанка все по-често е и бизнес дама или ангажиран чиновник, който по цялостен е на работното място. Именно заради тези аргументи, когато тя се прибере вечер няма нито време, нито предпочитание да прекара няколко часа до печката.

Бързите и лесни вечери, които можем да спретнем на тиган, са спасението в сходни случаи. Те освен пестят време и нерви, само че могат да бъдат приготвени от всеки, който има свободни 10-15 минутки, тъй че цялото семейство по-късно да хапне топла и прясно приготвена храна.

1. Пържени яйца

Първото нещо, към което посягаме, когато видим, че нямаме сготвена храна, а сме гладни и не ни се чака още дълго, са яйцата. Може да ги приготвите под най-различни форми - елементарни яйца на очи, запържени със спанак (праз лук, коприва, лапад и всевъзможни други зелении също доста отиват на сходна вечеря), със зеленчуци по личен усет, с желан салам, под формата на омлет, миш-маш, яйца панагюрски и какво ли още не.

2. Пържени картофи

 Идеи за лесна вечеря на тиган

Хванете децата и мъжа да обелят и нарежат картофките и с общи старания може да приготвите вечерята си за към 15 минути. Бъдете сигурни, че никой не може устои на аромата от топли, преди малко изпържени картофки.

3. Пилешко на тиган

 Идеи за лесна вечеря на тиган

Без значение дали на грил тиган със напълно малко лой или на уок с разнообразни подправки и зеленчуци, пилешкото остава измежду топ продуктите за бързо подготвяне. То е нежно и се нуждае от напълно малко време за топлинна обработка, което го трансформира и в наложителен признак за хладилника или фризера ви.

4. Чушки с доматен сос или чушки пане

 Идеи за лесна вечеря на тиган

Ако в мазето ви се намира буркан доматен сос, а във фризера пакетче печени чушки, за не повече от 15 минути можете си спретнете топла домашна манджа с изкушаващо вкусно сосче. Печените чушки може да оползотворите с 1-2 яйца и малко галета за панировка. И в двата случая няма да съжалявате.

5. Палачинки

 Идеи за лесна вечеря на тиган

Сместа за палачинки се прави бързо, а според от това каква рецепта ще изберете за приготвянето им, може да заложите и на такава, която да приготвите в комфортно за вас време и да съхраните в хладилника за вечерта. Когато се приберете след работа за 5-10 минути може да изпечете палачинките и да им се насладите със сладка или солена плънка по ваш избор.

Няма нищо по-вкусно от топлата, прясно приготвена храна, тъй че не се оправдавайте, че вечер нямате време да сготвите. Тиганът може да стане ваш доста добър другар без значение от формата му - уок, тиган за палачинки, елементарен тиган за пържене, грил-тиган - благодарение на всеки един от тях може да разнообразявате ежедневното си меню.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР