В наш интерес е този тип агресивна политика да не

...
В наш интерес е този тип агресивна политика да не
Коментари Харесай

Шефът на НАТО Столтенберг: По лошо от войната в Украйна е война Русия-НАТО

" В наш интерес е този вид нападателна политика да не успее ", сподели някогашният министър председател на Норвегия в тирада в родината си. " Това, което се случва в Украйна, е извънредно, само че би било доста по-лошо, в случай че имаше война сред Русия и НАТО ", сподели той.

Описвайки това, което Москва назовава " специфична военна интервенция " като офанзива против сегашния международен ред, Столтенберг сподели, че алиансът би трябвало да предотврати разпространяването на войната. " Това е най-опасната обстановка в Европа след Втората международна война. Ако президентът (Владимир) Путин даже си намерения да аргументи нещо сходно на страна от НАТО, както направи с Грузия, Молдова или Украйна, тогава целият НАТО ще се включи неотложно ", добави той.

" Това не е просто офанзива против Украйна, самостоятелна демократична страна с повече от 40 милиона души, това е и офанзива против нашите полезности и международния ред, който желаеме ", сподели шефът на НАТО за войната.

Столтенберг приказва на остров Ютьоя, където крайнодесен екстремист през 2011 година умъртви 69 души при пукотевица против членове на младежкото крило на ръководещата Трудова партия.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР