В НАСА има учени, които следят каква е прогнозата за

...
В НАСА има учени, които следят каква е прогнозата за
Коментари Харесай

Как влияе космическото време върху живота на земята?

В НАСА има учени, които наблюдават каква е прогнозата за галактическо време и по какъв начин то въздейства върху живота на земята. Един от тези космолози е в България. Изследванията на международно известния академик в региона на слънчево-земната физика доктор Нат Гопалсвами поставят основата на основаването на емпирични модели за прогнозиране на геомагнитни стихии.

8 минути. Толкова време ще измине преди на Земята да разберем, че слънцето към този момент не съществува. След по-малко от пет милиарда години, в случай че към момента има хора на планетата ни, те ще станат очевидци на тези последни слънчеви лъчи.
доктор Нат Гопалсвами - Център за галактически полети „ Годард " на НАСА: На светлината ѝ е нужно време, с цел да доближи до нас. След което животът на Земята ще бъде премахнат.
Д-р Гопалсвами от години учи неподходящите условия в космоса. Все още не знаем прекалено много за тъмната страна на слънцето, както я назовава той, само че като цивилизация ставаме все по-зависими от галактическото време.

доктор Нат Гопалсвами - Център за галактически полети „ Годард " на НАСА: Слънчевите изригвания могат да провокират спиране на сателитните и наземни системи, връзките, навигацията, електропреносните и газопреносни мрежи. Могат да нарушат ритъма на живот по целия свят.
Земята е защитена в огромна степен от галактическата радиация посредством магнитното си поле. При избрани условия обаче слънцето основава вятър, който доближава скорост от три милиона километра в час. При мощни слънчеви изригвания земната магнитосфера пропуща галактически частици.

доктор Нат Гопалсвами - Център за галактически полети „ Годард " на НАСА: Слънцето изхвърля големи количества плазма. И макар че това се случва доста надалеч, има отражение върху нас.
Кога и за какво слънцето изригва и основава магнитни галактически стихии занимава учените от десетилетия. Със сигурност знаем обаче, че дните ни в слънчевата система са преброени. И е добре да си приготвим хавлия, както написа в един справочник на космически стопаджии.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР