В Народното събрание повечето партии реагираха остро на ексцесиите по

...
В Народното събрание повечето партии реагираха остро на ексцесиите по
Коментари Харесай

Повечето партии в парламента реагираха остро на ексцесиите от вчерашния протест

В Народното събрание множеството партии реагираха остро на ексцесиите по време на вчерашния митинг пред Народното събрание против зелените документи.

От " Продължаваме промяната " дефинираха организирането на вчерашния митинг и опитите за навлизане в Народното събрание като безразсъдна хулиганска демонстрация. Депутатът Николай Ангов акцентира:

" Организирането на хора да пътуват, изключително насърчавайки ги да не употребяват персонални защитни средства и ваксини в деня с най-вече новозаразени от началото на Covid рецесията е нищо повече от безразсъдна хулиганска демонстрация. Поставен е на риск животът на протестиращите ".

Служителите на Министерство на вътрешните работи са реагирали съответно на вчерашните събития пред Народното събрание, подчертаха от " Продължаваме промяната ". Депутатът Николай Ангов прикани депутатите от партия " Възраждане " да се имунизират.

В коридорите на Народното събрание зам.-председателят на Народно събрание и народен представител от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин съобщи:

" Очевидно имаше няколко групи в него, които се пробваха да предизвикат навлизане в Народното събрание. Беше изработен опит от вътрешната страна, от представители на " Възраждане " да подкрепят нахлуването на хората в Народното събрание. Това считам, че не е обикновено ".

Станислав Балабанов от Има Такъв Народ напомни позицията на партията против зеления документ, само че осъди ексцесиите:

" Ние сме били ясни във връзка с тази тематика. За нас тази мярка е неефективна. А другояче във връзка с митинга през вчерашния ден, всеки един български жител има право да стачкува по всевъзможни тематики. Винаги митингите би трябвало да минават по кротичък метод, да не се стига до такива безредици, тъй като никой няма потребност сега от нещо такова ".

Зам.-председателят на " Възраждане " Петър Петров обаче, дефинира вчерашния митинг като сполучлив и отхвърли да поеме отговорност за опита за навлизане в Народното събрание:

" Държа да отбележа, че очевидно на митинга имаше и провокатори, защото беше арестуван човек с газов револвер. Той, несъмнено, не е от " Възраждане " и няма нищо общо с това. Освен това имаше и втори арестуван, който беше предаден на органите на реда от наш стюард. Така че ние, несъмнено, призовавахме и от трибуната, да се запазят правата както на служителите на реда, да могат да си правят работата, по този начин и на публицистите. И ние никога не призовавахме към принуждение, към принудително щурмуване на Народното събрание ".  

Иво Мирчев от " Демократична България " прикани:

" Надявам се за тях това да бъде един урок и от тук нататък да стартираме много по-конструктивно да си вършим работата, вместо да вършим сходни, не желая да ги назовавам циркове, само че нелицеприятни проведени митинги ".

От Движение за права и свободи отхвърлиха коментар - с позиция трябвало да излязат ръководещите и участниците в митинга.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР