В Народното събрание отново е напрегнато.Парламентът изслушва вицепремиера по ефективно

...
В Народното събрание отново е напрегнато.Парламентът изслушва вицепремиера по ефективно
Коментари Харесай

ГЕРБ посрещнаха Калина Константинова с плакати за остовка

В Народното събрание още веднъж е с напрежение.

Парламентът изслушва вицепремиера по дейно управление Калина Константинова относно решението на държавното управление за преустановяване на проекта за разселване на бежанци от Украйна.

Предложението за чуване бе направено от парламентарната група (ПГ) на ГЕРБ-СДС. На 30 май вицепремиерът Калина Константинова съобщи, че държавното управление приключва интеграционния проект за разселване на бежанци навътре в страната. Във видеообръщение Константинова сподели, че " закрилата е нещо, което се търси, а не се предлага ".

С плакати " Оставка " депутати от ГЕРБ - СДС посрещнаха изявлението на вицепремиера Константинова в Народно събрание.

" Справихме се с предизвикателство, което България в никакъв случай не е посрещала! ", отговори на въпроси на депутатите вицепремиерът.

" Над 4000 украинци работят, над 300 украински деца посещават учебно заведение, а други над 1500 са подали заявки за новата образователна година ", регистрира се Константинова.

3000 украински бежанци към този момент са настанени в държавни бази. Други 12 000 са в хотели по новата стратегия на страната, а под 500 души чакат настаняване в буферните центрове в Елхово и Сарафово, където няма да прекарат повече от 48 часа.

" Важно конкретизиране е, че бежанците престояват в буферните центрове до 48 часа. Бежанците, за които ГЕРБ отговаряше, живееха с месеци в буферни центрове с доста по-лоши условия, тъй че не съм съгласна тъкмо вие да търсите отговорност. Между 0% и 3% варира процентът на работещи бежанци, който ГЕРБ е постигнал, тъй че е ясно кой работи за интеграцията и кой не ", заяви Калина Константинова, написа novini.bg.

" Искам да се извиня на тези български жители, които са се почувствали наранени от думите ми. Това не е била моята цел ", сподели още тя. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР