В Народното събрание бе гласуван проект на решение, който гласи,

...
В Народното събрание бе гласуван проект на решение, който гласи,
Коментари Харесай

Възраждане: Днес взехме историческо решение за България

В Народното събрание бе гласуван план на решение, който гласи, че Народното събрание задължава Министерски съвет да отвори Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ) в частта " Енергетика " и да предоговори изискванията за понижаване на въглеродните излъчвания от производството на електрическа енергия. Това съобщи на брифинг в Народното събрание Искра Михайлова от " Възраждане ".

,,Още в първата версия на Плана започнаха да се разясняват тези рискове за въглищните централи и ние от " Възраждане " бяхме извънредно дейни по тематиката, защото тези текстове касаят всеки един български жител. Не се отказахме в нито един ден да обясняваме, че няма по какъв начин един проект, един документ, който касае възобновяване от Коронавирус рецесията, да дефинира енергийната тактика на България'', допълня тя.

Днес от " Възраждане " постигнахме една голяма победа да обединим Народното събрание към решение, което е извънредно значимо за България. Да, наясно сме, че зад този консенсус не стоят откровени планове, а политическо двуличие, тъй като изборите са на прага и Народното събрание има още една-две седмици живот. Българските жители не трябва да не помнят кой по какъв метод предпостави опцията България да попадне в тази голяма рецесия, сподели още Михайлова.

Тя посочи, че взетото решение не отваря ПВУ, а задължава държавното управление да стартира договаряния за отваряне на Плана.

 

Източник Новини.бг
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР