В нарастването на популярността на електронните игри, геймърите вече имат

...
В нарастването на популярността на електронните игри, геймърите вече имат
Коментари Харесай

Геймърът MinD_ContRoL, който е първият БГ милионер от игри, задмина президента Радев!

В повишаването на известността на електронните игри, геймърите към този момент имат по-голям капацитет за облага от някои от най-известните и влиятелни позиции в света. Това демонстрира изследване на профилираното издание за технологии „ TechGuided “.

Според разбора, 70% от геймърите печелят повече от президентите на страните, в които живеят. Изданието съпостави данните на най-хубавите 500 играчи в света със заплатите на държавните глави.

Геймърът „ Ana “ от Австралия е 19-годишен професионален играч на „ Dota 2 “. Годишните му приходи възлизат на над 2 млн. $ или седем пъти повече от това, което получава Скор Морисън, министър-председател на Австралия, за една година.

„ Somnus M “ от Китай , също играе „ Dota 2 “. Той си докарва 1 млн. $, до момента в който президентът на страната Си Цзинпин получава едвам 22 хиляди $ за 12 месеца. Това прави 50 пъти по-голяма облага в интерес на геймъра.

Номер 1 по доход в света е финландският състезател „ JerAx “. Той прави по 2,2 млн. $ годишно.

Дори в Съединени американски щати , геймърът „ TFue “ изкарва повече от Доналд Тръмп, сравнявайки възнагражденията им.

„ Тези числа ще накарат родителите да се замислят идващия път, когато решат да кажат на децата си, че губят времето си пред компютъра или конзолата “, написа „ TechGuided “.

България също може да се похвали със собствен представител.

Иван „ MinD_ContRoL “ Иванов е измежду най-хубавите играчи в света. Той е част от тима на „ Team Liquid “, който се състезава на „ Dota 2 “.

Геймърът Иван „ MinD_ContRoL “ Иванов
Иванов е първият български милионер от електронни спортове със извоюваните над 3,5 млн. $! Само за първата половина на 2019-та е завоювал повече от годишната заплата на президента Румен Радев – 106,5 хиляди $ против 75,4 хиляди от американската валута.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР