В напрегнатото ежедневие все повече българи се нуждаят от помощ

...
В напрегнатото ежедневие все повече българи се нуждаят от помощ
Коментари Харесай

Дом за стари хора „Анима Хелп” – мястото, където вашите родители ще си бъдат у дома

В напрегнатото всекидневие от ден на ден българи се нуждаят от помощ в грижите за своите възрастни родители. С 11-годишния си опит домът ни се трансформира в място, където околните им да почувстват уюта, грижата и сплотеността, от които всеки се нуждае, в конюнктура, близка до домашната. Старчески дом „ Анима Хелп” предлага точно това. Домът се намира в село Радиново, единствено на 7 км от Пловдив. Във връзка с положителни мнения и рекомендации на близки и домуващи през 2021 година предприехме увеличение на легловата база. Капацитетът на дома с новоизградената част е за 30 души.

Дом за остарели хора “Анима хелп” е напълно реновиран. Разполага с чисти и удобни стаи с балкон, всички снабдени с кабелна телевизия и интернет, като това дава опция за видео връзка с близки, живеещи отвън страната. Базата разполага и с просторна столова и прелестна градина, потънала в зеленина, където възрастните хора могат да се разхождат на чист въздух. Разполагаме с ВИП стаи със независими бани и тоалетни и панорама към двора.

Приемаме и трудноподвижни и лежащоболни хора. Пет от стаите ни са обзаведени със профилирани електрически кревати.

Персоналът в Дом за остарели хора “Анима хелп” е селекциониран по този начин, че със своя опит, предпочитание и отношение дава нужното внимание и грижа на всеки от домуващите, по отношение на неговите потребности, описа пред TrafficNews шефът на старческият дом “Анима хелп” госпожа Весела Шейтанова. Тя и сътрудниците й провеждат разнообразни мероприятия, съгласно характерните потребности и ползи на домуващите. Социален служащ изготвя самостоятелен проект за свободното време на всеки, а здравна сестра зарежда в самостоятелни кутии нужните лекарства на домуващите и следи витално значимите за тях индикатори.

Осигурени са книги, вестници, списания, тихи игри, цветарство, плетене, шиене, материали за изобразяване, диалози и полемики по настоящи въпроси и проблеми. В дома за остарели хора “Анима хелп” се оферират три съществени хранения, със следобедна закуска и плодове когато и да е на деня. По-голяма част от храната е домашно приготвена. Менюто е съобразено с потребностите на всеки. Специални режими се изготвят за диабетици и хора със стомашно-чревни проблеми. Осигурена е също помощ при обслужването, тоалет, къпане, бръснене, подкастряне, промяна на спално долни дрехи, пране. Ежедневно се мери кръвното налягане и кръвната захар. Персоналът управлява приема на лекарства и слагане на инсулин при потребност.

По предпочитание на възрастните хора се обезпечава маникюр, педикюр, рехабилитация, срещи с психотерапевт. Дом за остарели хора “Анима хелп” работи и с доктор, който оказва нужната здравна помощ. „ Има обаче и доста хора, които държат на съответен експерт, тъй че се съобразяваме с това. Грижим се персоналният доктор да изпише медикаментите, взимаме ги и ги даваме на хората в точния час”, описа госпожа Шейтанова – шеф на Дом за остарели хора “Анима хелп”.

Ние от Дом за остарели хора “Анима Хелп” предлагаме опцията всеки от домуващите да се вижда със своите близки когато и да е без ограничаване, по тази причина те са постоянно добре пристигнали. В момента в двора на дома се построява лятна кухня, където посетителите могат да провеждат барбекю и да прекарат повече време с родителите си.

„ Нашето предопределение е нашата работа. Имаме отношение към хората и считаме, че можем да им дадем едни спокойни старини. ЗА Върховен административен съд Е ВЪПРОС НА ИЗБОР, А ЗА НАС Е ВЪПРОС НА ЧЕСТ ДА НИ съдебна експертиза ДОВЕРИТЕ”, добави шефът на Дом за остарели хора “Анима хелп”

При потребност Ви чакаме на адрес с. Радиново, ул. 11-ста, № 13

Тел. За връзка: 088717754





























Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР