В надпреварата за президентския пост в Съединените щати настъпи обрат,

...
В надпреварата за президентския пост в Съединените щати настъпи обрат,
Коментари Харесай

Криптосекторът загуби най-активните си защитници от битката за Белия дом

В конкуренцията за президентския пост в Съединените щати настъпи поврат, защото Вивек Рамасвами и Рон ДеСантис, двамата бранители на криптовалутната промишленост, публично прекратиха акциите си.

Сега единствено претендентът на демократите Дийн Филипс и самостоятелният Робърт Ф. Кенеди-младши остават като кандидатите, подкрепящи цифровата валута. 

Въпреки че Тръмп не е декларирал дефинитивно поддръжката си за криптото, през 2022 година той пусна на пазара своя сбирка от незаменими токени (NFT), които бързо се разпродадоха.

През 2023 година някогашният президент на Съединени американски щати показа " The MugShot Edition ", третата си серия цифрови карти за търговия, като видимо се възползва от известна негова фотография, написа Benzinga.

Това се случва, откакто Тръмп изрази неодобрението си към цифровата валута, през 2019 година, като написа в X:

" Не съм почитател на Биткойн и други криптовалути, които не са пари и чиято стойност е мощно променлива и се основава на въздух и вятър. Нерегулираните криптоактиви могат да улеснят противозаконното държание, в това число търговията с опиати и други действия “.

Миналата седмица обаче някогашният президент се опълчи на цифровите валути на централните банки (CBDC).

По време на избирателен протест в Ню Хемпшир той съобщи:

" Тази вечер давам и още едно заричане да защитя американците от държавна робия. Никога няма да позволи основаването на цифрова валута на централна банка ". Тълпата реагира със мощни овации, отбелязва Benzinga.

Рон ДеСантис, прочут с рецензията си към CBDC, прекрати присъединяване си в изборите за президент. Той беше заречен да пази Биткойн, само че се базира на неналичието на действителен път към успеха за 2024 година и поддържа кандидатурата на Тръмп.

По-рано, на 16 януари, Рамасвами, който беше звучен покровител на криптовалутите, се отдръпна от конкуренцията, като също изяви поддръжка за някогашния президент.

В резултат, Дийн Филипс, конгресмен от Минесота и Робърт Кенеди-младши остават единствените претенденти, които намерено поддържат нововъведенията в региона на криптовалутите.

Филипс изрази възгледите си по време на конгрес през декември, като акцентира нуждата от водачество, което да не задушава нововъведенията в региона на цифровата валута - мироглед, който съгласно него не споделят нито Тръмп, нито президентът Джо Байдън.

Кенеди, въпреки това, се отличи с това, че е първият претендент за президент, който приема дарения с биткойн за принос към акцията му.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР