В над 600 населени пункта в Сибир и руския Далечен

...
В над 600 населени пункта в Сибир и руския Далечен
Коментари Харесай

Незапомнена стихия удари Русия ВИДЕО

В над 600 обитаеми пункта в Сибир и съветския Далечен изток остават задимени от незапомнените горски пожари в източните региони на страната, заяви съветското министерство на изключителните обстановки. Най-сложна е ситуацията в Бурятия, Якутия, Забайкалския и Красноярския край и в Иркутска област.

Води се мониторинг за пределно допустимите концентрации на нездравословни субстанции в атмосферния въздух.

В гасенето вземат участие 10 000 души, 2800 единици техника и 70 летателни апарата. В сряда по предписание на съветския президент Владимир Путин в битката с огнената буря се включиха и 10 самолета и 10 хеликоптера на министерството на защитата. Сред тях са и шест големи самолета Ил-86, излитащи от летището на Красноярск.

Само за днешния ден те ще извършат не по-малко от 20 излитания. Те летят по двойки и всеки от тях се зарежда с по 42 тона вода при едно политане, заяви съветското министерство на защитата. До момента самолетите Ил-76 и вертолетите Ми-8 са хвърлили над горящите масиви над 2000 тона вода.

По последни данни сега в Русия горят над 3 млн. хектара гори.

Италия е следващата страна, която предложи помощта си на Москва за справяне с бедствената обстановка. Това заяви персонално министър председателят на страната Джузепе Конте в Тwitter.

Рим е подготвен да изпрати там два профилирани професионални самолета "Канадеър ", особено предопределени за гасене на пожари.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР