В над 500 училища в страната ремонтите продължават, а в

...
В над 500 училища в страната ремонтите продължават, а в
Коментари Харесай

В над 500 училища в страната ремонтите продължават, а в 73 няма да приключат до 15-ти септември

В над 500 учебни заведения в страната ремонтите не престават, а в 73 няма да приключат до 15-ти септември
Около 60 000 ще са първокласниците в страната, а 12 000 от тях са в столицата. В над 500 учебни заведения обаче и сега текат поправки, като в 73 от тях ремонтните действия ще продължат и след началото на образователната година. От просветното министерство дадоха обещание, че и в тези учебни заведения ще тече естествен образователен развой.

Най- тежко е ситуацията с ремонтите на учебните заведения в Кърджали, Русе и Пловдив. В Кърджали, при започване на новата образователна година, учениците от четири учебни заведения ще бъдат преместени в други здания.

Таня Михайлова, зам-министър на образованието и науката съобщи: „ Осигурени са всички условия за естественото започване на образователната година и за осъществяване на образователни занятия “.

В учебно заведение „ Христо Ботев “ в Русе ремонтът ще завърши едвам през март, а учениците ще учат в три разнообразни учебни заведения.

„ Инвестициите, които са планувани да бъдат употребявани за един главен ремонт, са от порядъка на 3,5 милиона лв., като включва действия по саниране, смяна на електрическите съоръжения, на топлоинсталацията, подови настилки “, сподели Михайлова.

В столицата това лято се ремонтират 48 учебни заведения и детски градини. В 18 ремонтите ще продължат дружно с образователните занятия.

„ Ще бъде направена такава организация, че дейностите да не пречат. Това в действителност е голяма инвестиция. Само през настоящата година в тези обекти за ново строителство и рационализация влагаме 48 млн. лева “, сподели кметът на София Йорданка Фандъкова.

В 101 приблизително учебно заведение „ Бачо Киро “ в столичния квартал „ Надежда “ всеки сантиметър се ремонтира - класни стаи, коридори, физкултурен салон. Ремонтът е по оперативна стратегия „ Региони в напредък “.

Като цяло ремонтите напредват - при започване на ваканцията се ремонтираха към 1 100 учебни заведения, в този момент са останали по-малко от половината. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР