В началото на юни предстои да започне ремонтът и облагородяването

...
В началото на юни предстои да започне ремонтът и облагородяването
Коментари Харесай

Ремонтират паметника на Асеневци в Търново, площадът около монумента пропада

В началото на юни следва да стартира ремонтът и облагородяването на пространството към паметника на царете от династията на Асеневци във Велико Търново. Площадът към емблематичния за старопрестолния ни град паметник пропада.

Площадът към паметника на Асеневци във Велико Търново 37 години след построяването на монумента, прочут като Конниците, е в неприятно положение.

Няма задоволителна поддръжка и надзор, усилват се вандалските прояви. Проблемът беше коментиран и на последната сесия на Великотърновския общински съвет.

Има изчезнали павета, отворили са се огромни дупки, а от североизточната част има проваляне, разяснява общинският консултант от левицата Валерия Дончева.

Извършва се проучване на паметника и територията към него, отговори кметът Даниел Панов и разясни, че са обезпечени гранитни павета за ремонтите, които се възнамерява да стартират през юни.

Панов посочи, че са издирени хора, взели участие в построяването на паметника „Асеневци“, и са направени огледи на място, като задачата е да са усъвършенства положението на най-големя паметник във Велико Търново. Чакат се количествено-стойностните сметки. 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР