В началото на юни гражданско сдружение БОЕЦ обяви, че днес

...
В началото на юни гражданско сдружение БОЕЦ обяви, че днес
Коментари Харесай

Последни новини от блокадата на Съдебната палата - Георги Георгиев от БОЕЦ пред ФАКТИ

В началото на юни гражданско съдружие БОЕЦ разгласи, че през днешния ден – 9 юни 2021 година, от 09:00 часа стартира протестна обсада на Съдебната палата в София. Целта – приемането на оставката на Иван Гешев като основен прокурор. Блокадата е под надпис " Гешев вън! ".

От БОЕЦ издадоха и възбрана на Гешев да влиза в Съдебната палата. „ Считано от 09.06.2021г. 09.00ч. гражданско Сдружение „ БОЕЦ” издава ЗАБРАНА на лицето Иван Стоименов Гешев за влизане в правосъдната палата в София и всички правосъдни покои в страната. Причини – позорно и незаконно държание, с което уронва престижа на правосъдната власт и с наличието си скверни правосъдната палата, като храм на правораздаването “, написа от БОЕЦ в своя обява във Фейсбук.

Протестиращите през днешния ден започнаха да се събират пред Съдебната палата в към 08:30 часа. Заявката е блокадите на БОЕЦ да са ежедневни до подаването на оставката на Гешев. На централния вход на Съдебната палата преминаващите жители имат опция да се подпишат в подписка и да поддържат настояването за оставката на Гешев.

От ФАКТИ разговаряхме с ръководителя на БОЕЦ Георги Георгиев в самото начало на протестната обсада през днешния ден.
Георги Георгиев; Снимка: ФАКТИ/архив  Последни вести от блокадата на Съдебната палата - Георги Георгиев от БОЕЦ пред ФАКТИ

„ Имаме цивилен постове на двата странични и на задния вход на Съдебната палата. Отпред, на централния вход, има голям брой хора “, сподели ни той.

„ Провежда се и подписката, която БОЕЦ стартирахме от тази заран за оставката на Гешев. Много мощен акцент, който вкарахме. Успоредно с блокадата върви и тази подписка “, сподели още той.

„ Както бяхме декларирали тук има представители и на „ Демократична България “, и на самодейност „ Правосъдие за всеки “, както и други цивилен групи, които поддържат акцията на БОЕЦ. Продължаваме! “, безапелационен е ръководителят на БОЕЦ.

„ Официално продължаваме до 18:00 часа. Днес особено след 18:00 часа има мероприятие на „ Правосъдие за всеки “, т.е. ще прелеем в него “, изясни той.

Заявката е, че блокадата на Съдебната палата ще бъде ежедневна до подаването на оставка. „ Ще проучваме какво се случва в придвижване и какъв е резултатът от нашите дейности “, изясни Георгиев в края на диалога.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР