В началото на пандемията училищата у нас преминаха към дистанционна

...
В началото на пандемията училищата у нас преминаха към дистанционна
Коментари Харесай

Експерт: Училищата и детските градини са възможно най-безопасната среда

В началото на пандемията учебните заведения у нас минаха към отдалечена форма на образование. Стартът на новата образователна година у нас върна децата в класните стаи. Въпросът за прекосяване на образованието в електронна среда към този момент не е настоящ и не може да бъде признато едно такова политическо решение за цялата система. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия доктор Юлиян Петров, ръководител на профсъюз "Образование " към КТ "Подкрепа ".

Според него учебните заведения и детските градини са допустимо най-безопасната среда. Той е на мнение, че могат да се карантинират паралелки, да се затварят елементи от учебни заведения, където има такава нужда.

Петров е на мнение, че огромният проблем е с учителите. Няма по какъв начин да бъдат заместени тези учители, в случай че са заболели. Те няма да могат да работят и отдалечено.

Асен Александров, шеф на 51-во учебно заведение "Елисавета Багряна " и ръководител на сдружението на шефовете счита, че не би трябвало да се бърза. Трябва да се преразгледат ограниченията, които може да се вземат в учебно заведение.



"Може би преди да минем в отдалечено образование в гимназиален стадий си коства да помислим за една такава мярка учениците в гимназиален стадий да идват на учебно заведение с маски или с цели шлемове. Трябва да преценим кое е по-лошо - с маска в учебно заведение или без маска у дома ", сподели шефът.

По думите му в случай че учителите са заболели, няма кой да преподава. Ако те са под карантина, могат да преподават отдалечено. Резервите на учебните заведения са пенсионерите.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР