В началото на новата седмица случаите на заразяване с коронавирус

...
В началото на новата седмица случаите на заразяване с коронавирус
Коментари Харесай

Регистрираха рекорден брой заразени с коронавирус в Източна Европа

В началото на новата седмица случаите на заразяване с ковид в света надвишиха 250 милиона, съобщи Ройтерс. Някои страни в Източна Европа записаха рекорден брой инфектирани, макар че вълната на заразяване с разновидността Делта на ковид стартира да отшумява и доста страни разхлабват рестриктивните мерки, свързани с търговията и туризма.
Средният брой на случаи на заразяване е намалял с 36 % през последните три месеца, излиза наяве от разбор на Ройтерс. С вируса обаче не престават да се заразяват по 50 милиона души на всеки 90 дни. Предполага се, че това се дължи на разновидността Делта.
За съпоставяне, беше нужна към година за регистрирането на първите 50 милиона случая на заразяване с ковид.
Здравни специалисти хранят оптимизъм, че доста страни са преодолели най-лошия интервал от пандемията с помощта на имунизациите и на естествената отбрана, която организмите образуват при контакт с вируса. Те обаче се притесняват, че по-студеното време и идните събирания във връзка зимните празници могат да доведат до по-голяма заболеваемост.
"Мислим, че от настоящия миг до края на 2022 година ще успеем да установим надзор върху вируса Е и доста ще понижим броя на инфектираните и на смъртните случаи ", съобщи пред Ройтерс на 3 ноември представителката на СЗО Мария Ван Керхов.
Броят на инфектираните продължава да пораства в 55 страни по света, като в Русия, Украйна и Гърция бяха регистрирани рекордни равнища на случаи на заразяване.
Източна Европа е един от районите с минимум хора, имунизирани против COVID-19, отбелязва Ройтерс.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР