В началото на ноември Земята ще бъде под въздействието на

...
В началото на ноември Земята ще бъде под въздействието на
Коментари Харесай

Магнитни бури удрят Земята в началото на ноември

В началото на ноември Земята ще бъде под въздействието на магнитни стихии от равнище G1. Пик на слънчевите изригвания, които предизвикват магнитните стихии ще имаме на 3-то и 4-то число от месеца, на 5 и 6 ноември звездата ни ще стартира да се успокоява. Това предвиждат от Лабораторията за рентгеново наблюдаване на Слънцето.

Учените са забелязали, че най-вече въздействат върху живите организми изригванията със слаба и междинна активност, каквото ще е това от 3 и 4 ноември. Хората и животните нормално не са изключително чувствителни към мощните стихии. Затова пък разнообразни принадлежности могат да излязат от строя. Причина за този феномен е фактът, че ние реагираме на избрана периодичност на магнитното лъчение.

Под влияние на магнитните стихии доста се променя здравословното положение при 10-15 % от популацията на Земята, предизвестяват лекари. Тези хора, които мощно се повлияват от магнитните разстройства, се назовават метеочувствителни. По тази причина някои хора се тормозят от идни геомагнитни разстройства.

Има и скептици. Те не одобряват страховете на познатите си и са уверени, че проблемте в дните с магнитни стихии са резултат от самовнушение. Те донякде имат съображение. Установено е, че в случай че на впечатлителни хора умишлено се дава неправилна информация за датите на магнитните стихии, те ще се усещат зле и в тези дни, както и в дните с действителни магнитни стихии.

Но се счита за потвърдено, че в действителност безусловно всеки човек на Земята реагира на изменението на магнитното поле. Само че здравите хора със мощни качества за акомодация не усещат смяната.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР