В началото на м. август Kaufland България пусна в експлоатация

...
В началото на м. август Kaufland България пусна в експлоатация
Коментари Харесай

Кауфланд открива нови пет бързи зарядни станции за електромобили в страната

В началото на м. август Kaufland България пусна в употреба нови пет бързи зарядни станции за електрически автомобили. Те са ситуирани в обекти на веригата в градовете Русе, Добрич, Плевен, Ботевград и Сандански. С построяването на новите уреди Kaufland уголемява доста мрежата си от електрически зарядни станции в България. Собствениците на електрически автомобили в страната към този момент могат да зареждат изцяло гратис електрическа енергия от общо 14 зарядни станции на Kaufland в 11 български града.

„ Разширяването на мрежата ни от безвъзмездни електрически станции е поредна стъпка от напъните ни да насърчаваме електромобилността в България, да сътворяваме добавена стойност и улеснение за нашите клиенти и директно да се ангажираме с понижаване излъчванията на парникови газове в атмосферата “, разяснява Иво Василев, енергиен управител в Kaufland България.



До момента Kaufland е вложила над 1 млн. лева  в построяването на лични зарядни станции. Първите станции са конфигурирани при започване на 2017 година, като при започване на тях са зареждали приблизително 1200 електрически автомобила месечно, изразходвайки 12 000 kWh електрическа енергия. Четири години по-късно Kaufland разполага с  12 бързи и 2 общоприети зарядни станции за електрически коли, на които към този момент зареждат към 2800 автомобила месечно, а употребяваната електрическа енергия е 44 000 kWh. Обектите могат да зареждат по два електроавтомобила по едно и също време и са изцяло безвъзмездни за всички притежатели на електрически коли.

„ Инсталираните досега зарядни станции подкрепят намаляването на отделянето на въглеродни излъчвания в атмосферата с към 432 тона годишно. Заредената електрическа сила се равнява на изминати към 300 000 км. месечно от актуален бензинов автомобил, с които спестяваме 36 тона нездравословни излъчвания CO2 на месец “, отбелязва още Иво Василев.

Опазването на околната среда е главен приоритет в корпоративната обществена отговорност на  Kaufland България. Част от дълготрайната й стратегия за енергийна успеваемост е точно оборудването на хипермаркетите с бързозарядни електрически станции за гратис зареждане на електрически автомобили. Освен тях, компанията конфигурира първата в България профилирана зарядна станция за електрически колела, мотопеди и тротинетки. Станцията разполага с три кафези за зареждане, което прави допустимо потреблението й за три транспортни средства по едно и също време. Kaufland влага и в закупуването на електроавтомобили за своя автопарк.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР