В началото на извънредното си заседание депутатите се скараха заради

...
В началото на извънредното си заседание депутатите се скараха заради
Коментари Харесай

Депутатите търсят виновника за изпуснатия влак за Шенген

В началото на изключителното си съвещание депутатите се скараха поради Шенген и по-точно поради предстоящата на 8 декември вест, че Нидерландия ще наложи несъгласие.

Можеше към този момент да сме в Шенген, съобщи Даниел Лорер от Политическа партия от трибуната на Народното събрание в декларация от името на ПГ. Започва противоположното преброяване на нашите качества като политическа класа, посочи той. За него е значимо да сме част от Шенген, с цел да завърши интеграцията ни в Европейски Съюз. Много изборно обаче се чували рецензиите на западните ни сътрудници, по думите му.

Не може да се сърдиш на някой, че не ти има вяра, се обърна депутатът от Политическа партия към останалите политически сили в Народното събрание. Той напомни, че е гласувана хартиената бюлетина, която фалшифицира изборите. След което пристигнало едно " не " от Нидерландия. Случайно ли ви наподобява това, попита Лорер.

Трябвало да се одобри антикорупционното законодателство, както и другите закони. Върнахме България с години обратно с връщане на ръчното преброяване, сподели депутатът. Сега бил моментът депутатите да гласоподават за хората.

Политическа партия прикани заслужено Европейски Съюз да оцени по какъв начин опазваме границата си, както и професионализма на институциите ни, които са дали отговор на техническите условия за Шенген. Лорер прикани всички дружно да работят за нашето пълноправно участие в Европейски Съюз. Политическа партия приканват Съветът на Европейски Съюз.Нека здравето на държавността да бъде наш главен приоритет, настоя Лорер.

Георги Свиленски не пропусна обаче да подсети, че декларацията на Българска социалистическа партия за Шенген, била подкрепена в пленарна зала, само че от " Продължаваме промяната " ги нямало в зала в този миг. По-добре късно, в сравнение с в никакъв случай, акцентира социалистът.

Не с заявления, а с дейности се случвало нещата, намеси се и Андрей Гюров.

Вежди Рашидов сподели: " Две години ние се самобичуване като приказваме за корупция. " Толкова се говорело за бежанците, че се оставало с усещането, че от нас " тече ".Според него сами сме си отговорни. Още преди години е трябвало да се обединим по тематиката Шенген.

Приемането ни обаче ще стане " може би на идващия трен ", са упованията на ръководителя на Народното събрание Вежди Рашидов.
 Още преди седмица Брюксел загатнал, че България мъчно ще влезе в Шенген
Още преди седмица Брюксел загатнал, че България мъчно ще влезе в Шенген

Вежди Рашидов: Всички имаме малко виновност, че България още е гледана сериозно

Тома Биков от ГЕРБ обаче възропта, че е шмекерия, че страната ни не е призната в Шенген поради хартиената бюлетина, а от 1997 година не се е случвало страната ни да не може да отстои националния си интерес.

Според него и " Продължаваме промяната " са част от казуса. Един от проблемите е, че вие сринахте доверието в България, обърна се към Политическа партия Тома Биков. България замязяла на Кирил Петков, а когато страната ни приличала на Кирил Петков, нямало по какъв начин да ни имат вяра, по думите му. Биков счита към този момент, че страната ще стартира да излиза от това тресавище, а систематичните партии трябвало да покажат, че България има позиция и че може да я отстоява.

Настимир Ананиев от Политическа партия настоя Биков да бъде осъден за засегнатост. По думите му вместо да се одобряват законите за ПВУ, се гласоподават изборните правила. Политическа партия желае чуване на премиера Гълъб Донев, който да рапортува за развиването по проблема Шенген. В Шенген не ни пускат поради Бойко Борисов и неговата политика в последните 12 години, посочи депутатът.

Цончо Ганев от " Възраждане " пък се ядоса, че е позволено изобо да се разяснява декларация на парламентарна група. Колега, прав сте, призна Вежди Рашидов. Против съм неприятния език от трибуната, разясни ръководителят на Народно събрание. Христо Хаджев пък изиска да разбере какви дипломатически стъпки са подхванати по тематиката Шенген. Никой не обича да го баламосват, сподели и Михал Камбарев от Политическа партия. Не трябвало да продължава остарелият модел да си заравяме главата в пясъка. Колега, почитам вашата младост, отговори му Вежди Рашидов. Той сподели, че са подхванати стъпки за участието ни в Шенген. Отново сподели, че от дълго време политиците трябвало дружно да работят по тематиката. Днес е към този момент късно, още веднъж акцентира ръководителят на Народното събрание.

Престанете с тази разрушаваща мощ, настоя Десислава Танева от ГЕРБ. Държавата би трябвало да гради престиж, счита тя, като акцентира, че това с разрушаваща мощ на Политическа партия нямало по какъв начин да стане.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР