В началото на идната седмица ще има извънредно заседание на

...
В началото на идната седмица ще има извънредно заседание на
Коментари Харесай

Канцлерът на Германия Шолц с първо посещение в Азия

В началото на идната седмица ще има изключително съвещание на министрите на енергетиката на Европейски Съюз, стана ясно след конференция на немския канцлер Олаф Шолц и японския министър председател Фумио Кишида в Токио. Шолц позволи, че доставките на съветски газ могат да спрат и за Германия, предава Агенция Франс Прес. 

Канцлерът благодари на немския парламент, че е подкрепил решението за доставяне на Украйна с тежки оръжия. Това се случи на фона на изказванията на Русия, че доставките на западни оръжия за страната са рискови за европейската сигурност.

Шолц, който е в Токио на първото си публично посещаване в Азия, не реагира непосредствено на мненията на Кремъл, само че съобщи, че проектът за замяна на запасите, изпратени на Украйна от източноевропейските страни, ще разреши оръжията да влязат в приложимост допустимо най-бързо.

Япония и Германия - третата и четвъртата по величина стопански системи в света, постановиха наказания на Русия поради войната дружно с останалите членове на Г-7, на която Берлин е ръководител през 2022 година

Токио изпрати защитни и филантропични доставки за Украйна, а Германия даде отбранителни оръжия, като държавното управление разгласи смяната в политиката си по-рано тази седмица, която беше утвърдена през днешния ден от законодателите.

" Много съм признателен за ясната поддръжка, която немският парламент даде през днешния ден на политиката на моето държавно управление за доставка на тежки оръжия ”, съобщи Шолц на взаимна конференция с японския министър председател Фумио Кишида.

По-рано Шолц съобщи пред бизнес водачи, че Германия " доставя в огромни мащаби комплицирани оръжия за военната зона в Украйна " и " доста е разширила военната поддръжка за нашите съдружници в Централна и Източна Европа, което им разрешава навреме да оказват помощ на Украйна с оръжия ".

Шолц и Кишида обявиха, че са се договорили да засилят връзките в региона на сигурността сред своите страни, като дадоха обещание да проведат втори кръг от диалози сред министрите на защитата и на външните работи след първата среща предходната година.

Междувременно Кремъл излезе със заявление, че западните оръжейни доставки за Украйна " заплашват сигурността на континента ". То беше в отговор на апела на английския външен министър към съдружниците на Киев да " усилят " военното произвеждане, с цел да оказват помощ на Украйна.

Кишида съобщи, че желае да " изрази най-искреното си почитание към решението на Германия да направи голяма смяна в политиката си във връзка с националната сигурност ".

Япония и Германия са мощно подвластни от вноса на изкопаеми горива и до момента се въздържаха да забранят вноса на съветски газ и петрол.

Шолц обаче съобщи, че страната му е възнамерявала вероятно понижаване на доставките на газ от страна на Русия.
" Можем единствено да се подготвим и започнахме да го вършим още преди войната ", сподели той като добави, че е " безсмислено " да се спекулира с възможни съветски дейности.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР