В началото на идната седмица през прохода Петрохан изцяло ще

...
В началото на идната седмица през прохода Петрохан изцяло ще
Коментари Харесай

Спират движението на камиони и коли с ремаркета през прохода Петрохан от другата седмица

В началото на идната седмица през прохода Петрохан напълно ще бъде лимитирано придвижването на камиони над 12 тона, както и на всички МПС с ремаркета и полуремаркета. В съботния ден инж. Калоян Киров от Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура ” извърши ревизия на място, която откри, че трафикът е натоварен и проблематичен. Той разиска с шефа на Областно пътно ръководство Монтана инж. Володя Вълов обстановката на база на седмичния разбор на трафика през прохода след въвеждането на обходните направления от 10 юни 2023 година поради ремонта на пътя Мездра – Лютидол. От предходната събота тежкотоварни камиони употребяват краткотрайно прохода Петрохан като маршрут по направлението Видин – София. В направлението София – Видин се движат единствено леки коли и бусове до 3,5 тона.

Инж. Киров рапортува на министъра на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков резултатите от инспекцията на място. Той показа проект на АПИ, съгласно който при започване на идната седмица ще се поправя заповедтта за краткотрайна организация на придвижването в частта й през прохода Петрохан, като ще се спре напълно придвижването на тежкотоварни камиони над 12 тона, както и на МПС с ремаркета и полуремаркета. Представителите на бизнеса ще бъдат навреме осведомени за измененията, с цел да могат да възнамеряват съответно активността си. Мярката е превантивна и цели да опази живота и здравето на пътуващите през прохода Петрохан.

Очаква се новата краткотрайна организация на придвижването да влезе в действие от средата на идната седмица.

Министерство на регионалното развитие и АПИ насочат зов към водачите да карат с рационална скорост и да не подхващат рискови изпреварвания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР