В началото на декември ще има съвместно заседание на правителствата

...
В началото на декември ще има съвместно заседание на правителствата
Коментари Харесай

Бойко Борисов се срещна със Зоран Заев

В началото на декември ще има взаимно съвещание на държавните управления на България и Македония. Премиерите на двете страни ще открият дружно сектора от автомагистрала „ Струма " сред Сандански и Кресна. Това стана ясно след днешната среща сред Бойко Борисов и Зоран Заев.

Със основания дух на доверие и другарство България и Македония са образец за новата действителност на Балканите. Това съобщи македонският министър председател след срещата с българския си сътрудник.

По думите на Заев тези обстоятелства са резултат от подписания с България контракт за добросъседство. Двете държавни управления не престават и интензивната си работа, както по разширението на съществуващите гранични пунктове, по този начин и за отварянето на 3 нови.

Продължава и взаимната работа в търговията, образованието, науката и културата. Македонският министър председател разгласи още, че Република Македония ще възвърне паметника на полковник Константин Каварналиев, който е опустошен през 1966 година, както и плочата на починалите стотици български офицери и бойци при борбата през 1916 година при Каймакчалан по време на Първата международна война.

Бойко Борисов, министър-председател: Това е значимо с цел да можем против съперници, които ни споделят че надали не сме се отказали от историята си, да покажем, че в противен случай и двете страни имаме толкоз доста история, че имаме да се похвалим с нея задоволително доста.
Зоран Заев акцентира и взаимното честване на общите празници като Илинден и 24 май и не пропусна да благодари на Бойко Борисов за огромната поддръжка, която България дава на Македония за нейното евроатлантическо бъдеще. Заяви също, че страната му остава отдадена на промените.

В края на изказванията министър председателят Бойко Борисов разяснява и публикуваната тази заран в маджарски вестник вест, че някогашният македонски министър председател Никола Груевски е избягал с български паспорт.

Бойко Борисов, министър-председател: Длъжен съм да опровергая една подправена вест - някогашният министър председател Груевски нито е желал, нито от българска страна му е издаван паспорт. 100% подправена вест.

 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР