В началото на декември държавата чрез прокуратурата, полицията и МЗ

...
В началото на декември държавата чрез прокуратурата, полицията и МЗ
Коментари Харесай

Лекари: Не сме престъпници

В началото на декември страната посредством прокуратурата, полицията и Министерство на здравеопазването направиха на нас, лекарите следващия подарък, евентуално по случай наближаващите коледни и новогодишни празници .

Това се показва в известие до медиите от Столичната организация на Българския лекарски съюз (БЛС).

Отново хиляди български лекари бяха упрекнати в закононарушение - този път в присъединяване в скица за противозаконен успореден експорт на медикаменти. Конкретни имена и обвинявания няма, посочен бе единствено " шеф на огромна държавна болница, хванат с кашон с медикаменти за " милиони левове ". При акцията, както първо бе обявено , били задържани 20 души, арестувани 7 . В последна сметка оповестиха, че обвинявания ще бъдат повдигнати на четирима.

 Арестуваха 30-годишен от Разград за контрабанда на медикаменти
Арестуваха 30-годишен от Разград за контрабанда на медикаменти

Аляйдин пренесъл с туристически рейс от Турция в България 471 лекарствени артикули на обща стойност 71 040 лева

Единственото име, оповестено обществено, е на главния уредник на схемата - Амир Мохамед. Бизнесмен и магистър - фармацевт, който от 2011 година е лишен от право да упражнява специалността си, защото е бил махленски в източване на Данък добавена стойност ( само че не е наказан.)

Други имена не бяха обявени, само че говоренето продължи: в схемата имало " хиляди взели участие лекари ". Тъй като тази вест остаря, бе раздухан различен скандал. Оказа се, че повода за неприятното финансово положение на огромните държавни лечебни заведения, са дребни частни лечебни заведения, които, като кърлежи изсмукват кръвта им. Бяха дадени като образец лечебните заведения във Враца и Ловеч, а зам. министър Пенков се похвали, че Министерство на здравеопазването не е позволило частни структури на територията на Русенската и Великотърновската болница.

 Касата няма да заплаща за нови медикаменти за множествена склероза, левкемия и други
Касата няма да заплаща за нови медикаменти за множествена склероза, левкемия и други

От Асоциацията на научните фармацевтични производители в България оповестиха съответни медикаменти

Само че с задължения са доста повече държавни лечебни заведения. Срамежливи изявления от години за недофинансираните клинични пътеки, без никакъв опит нещо да се промени в бюджета на НЗОК за 2018 година Постоянно се повтаря мантрата, че лечебните заведения са прекомерно доста, като в това време се премълчава, че пациентите са си все толкоз.

От ляво- вопли за пререгистриране на лечебните заведения от търговски сдружения, в нещо, което още не е ясно. Вероятно връщане към бюджетната система и очистване на частните лечебни заведения .

Жадната за сензации публика гълта всичко като топъл самун. Вече има направен резистентен конвенционален инстикт, който незабавно се задейства. В резултат - експанзията към медици и медицински сестри непрекъснато пораства.

 БЛС желае лична отговорност за противозаконния експорт на медикаменти
БЛС желае лична отговорност за противозаконния експорт на медикаменти

От години главният преразход в бюджета на НЗОК се образува от това перо, пишат БЛС

Когато се чакат напрежение и разтърсвания в страната и системата на опазването на здравето, превантивно се изваждат от ръкава неприятните лекари. Ще забележим какво още ни чака. Само да напомним, че имаше едни нарушители от Горна Оряховица. Пускаха ни СРС та в Народното събрание, министър Константинов (акушер гинеколог), също се вживя в ролята на обвинител, хващаше за главата пред камерите. В съда балонът на обвиняването се спука , страната беше наказана в Страсбург, само че медиите комфортно подминаха развиването на случая.

Младите лекари си потеглят от България, като една от главните аргументи е неприятното отношение към специалността. Средната възраст на работещите в областта на опазване на здравето непрекъснато пълзи нагоре. Има работещи сътрудници над 70-75 годишна възраст.

Тези, от които нещо зависи, нехаят. Те не се лекуват като простосмъртните. А простосмъртните утвърждават, гласно или мълчешком, разбирайки или не, че от това зависи живота им.

 Ананиев, Радев и Цацаров погват незаконния експорт на медикаменти
Ананиев, Радев и Цацаров погват незаконния експорт на медикаменти

Започват инспекции по лечебните заведения

Само една телевизия срамежливо заяви, че сред седемте, които ще бъдат упрекнати, няма доктор. Очакваме опрощение от тези, които гръмко оповестиха от телевизионния екран, че " хиляди лекари " са взели участие в схемата . И от медиите и създателите които на драго сърце тиражираха още веднъж тезата за " неприятните, корумпирани и безсъвестни " лекари, желаят от БЛС.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР