В началото на 2023 финтех компанията Revo Technologies, специализирана в

...
В началото на 2023 финтех компанията Revo Technologies, специализирана в
Коментари Харесай

Ирен Швакман, Revo Technologies: Πpeдимcтвaтa нa ycлyгaтa ĸyпи ceгa, плaти пo-ĸъcнo

В началото на 2023 финтех компанията Revo Technologies, профилирана в услугите " купи в този момент, заплати по-късно " (BNPL) за района на Централна и Източна Европа, разгласи навлизането си на българския пазар. Групата оперира под марката Mokka в Полша и Румъния, като България е третата страна от експанзията на Revo в района.

За проектите за развиване на компанията в България беседваме с Ирен Швакман - Съосновател и Председател на Борда на Revo Technologies Group. Преди да основе Revo, Ирен е била старши сътрудник в McKinsey & Company, където управлява работата на McKinsey с огромни финансови институции в Централна и Източна Европа, Русия и страните от Оперативно-наблюдателно дело. Ирен е родена в Украйна и е американска гражданка. Има MBA от Harvard Business School и бакалавърска степен по биохимия от Brown University в Съединени американски щати.

Ирен, разкажете ни малко повече за Revo Technologies и по какъв начин марката МОККА работи като способ за разплащане? Какво в действителност съставлява моделът BNPL?

Revo Technologies е една от водещите финтех компании в ЦИЕ (Централна и Източна Европа). Работим под марката Mokka и към този миг оперираме на 3 пазара - Полша, Румъния и България. Ние сме профилирани в даването на най-хубавите в сегмента " купи в този момент, заплати по-късно " решения за онлайн и офлайн магазини и техните купувачи.

" Купи в този момент, заплати по-късно " (BNPL) е платежна услуга, която набъбна неимоверно в целия свят през последните 5-7 години, водена от мощната си прелест за по-младите клиенти от поколенията GenZ и Millennial. Когато търговците оферират на своите консуматори опцията да отсрочат заплащанията за покупките чрез " купи в този момент, заплати по-късно ", те могат да усилят доста своите продажби. Практиката демонстрира, че когато клиента употребява BNPL той е податлив да похарчи 2 или 3 пъти по-висока сума от авансово плануванаъа.Също по този начин може да се усили конверсията с до 25-30%. Заради мощния интерескъм по-гъвкави способи на заплащане от страна на клиента търговцитевсеповече се интересуват от новаторски решения, с които да стимулиратрастежанасвоябизнес

Какви са съответните преимущества за търговците от една страна, и за потребителите от друга?

С " купи в този момент, заплати по-късно " потребителите имат преимуществото да отсрочват заплащанията за своите покупки. Например, с Mokka потребителите имат опция да заплатят покупките си в границите на 30 дни или да ги изплатят на части, избирайки сред комфортни проекти за заплащане от 3 до 24 месеца. Процесът на регистрация в Mokka е интегриран непосредствено в уеб страницата за извършване на покупки и е част от потребителско прекарване, лишава по-малко от 2 минути и изисква единствено телефонен номер и номер на документ за идентичност. Решението е неотложно и купувачът може да употребява Mokka незабавно. Повечето търговци оферират проекти за заплащане с 0% оскъпяване, тъй че BNPL е освен комфортен, само че и преференциален и транспарантен способ.

За търговците изгодите са обилни - нови клиенти, спомагателни продажби, по-висока потребителска кошница. Потребителите употребяващи " купи в този момент, заплати по-късно " са склонни да купуват повече, да вършат по-чести покупки и да вършат по-рядко връщане на артикули. Освен това BNPL операторите като Mokka популяризират търговците пред техните клиенти и усилват трафика и продажбите им.

При какви условия търговците могат да се включат във вашата система и каква инвестиция се постанова от тяхна страна?

Търговците могат да се свържат с Mokka посредством нашия уебсайт (mokka.bg) или посредством разнообразни платформи за електронна търговия като Shopify, MerchantPro, VTek. Скоро ще стартираме и нашето партньорство с CloudCart България, тъй че всеки търговец, опериращ с тях, ще може да добави Mokka към своето заплащане единствено с няколко клика.

Регистрацията за търговци в Мокка е доста лесна и прибавянето ни към чекаута на колегата е бързо чрез нашите приставки и създадена API- интеграция. Ние предоставяме онлайн техническа поддръжка и в допълнение, подробна информация за нашата услуга е налична на нашия портал за разработчици.

А какви са изискванията, които предоставяте на потребителя, с цел да се възползва от услугата?

Услугата на Mokka е комфортна и елегантна за потребление от потребителите. Те могат да потърсят на нашия уебсайт и мобилно приложение сътрудниците, при които се предлага разплащане чрез Mokka, и да се записват за секунди. След това на потребителя ще бъде препоръчан предел за покупка, който може да употребява незабавно.

Лимитът на Mokka е револвиращ, което значи, че откакто покупката бъде направена и изплатена, лимитът се възобновява автоматизирано. На по-късен стадий когато опознаем клиента лимитът му може да бъде повишен, с цел да отговорим на потребностите и упованията му.

Повечето търговци оферират " купи в този момент, заплати по-късно " с 0% рента, а някои по-дълги проекти на вноски също са налични с дребна месечна такса, тъй че потребителят да може да избере проекта за разплащане, който най-добре дава отговор на неговия бюджет, и да получи добра договорка.

Какъв вид услуги може да откри потребителя във вашето приложение?

Мобилното приложение Mokka за iOS и Android е главният портал за връзка с потребителите. Всичко в нашето приложение е елементарно и налично за приложимост. В него потребителите могат да намерят своя разполагаем предел за покупки, могат да търсят търговци, където се оферират BNPL услугите ни, да имат достъп до специфични отстъпки и предложения за обичаните си магазини, да ревизират своите покупки и график на заплащанията и да зареждат сметките си в Mokka. В допълнение приложението изпраща т.нар, " спомагателни вести " (notifications) - за идни заплащания, задатъци в брой, поръчки за увеличение на лимита и отсрочване на разсроченото заплащане до 1 месец. Планираме и спомагателни услуги, които ще бъдат въведени през идващите от 6 до12 месеца.

С какво MOKKA е по-привлекателна услуга от другите BNPL марки на българския пазар?

Има редица отличителни черти, които са значими за търговците:

1. Предлагаме адаптивен чекаут, който предлага на потребителите разнообразни комфортни разплащателни проекти - от разплащане за 30 дни до разсрочено погашение от 3 до 24 месеца според от вида артикули и услуги които търговеца предлага. Това дава по-голям избор на потребителя, който може да усили потребителската си кошница или да направи повече покупки.

2. Предлагаме мултиканални решения както за онлайн, по този начин и за физически магазини, което разрешава на търговците да обезпечат едно потребителско преживяване, където и да пазари техният клиент.

3. Опростихме процеса за свързване на сътрудниците ни чрез създадени приставки за всеобщите екомерс платформи. Добавянето на Мокка в уеб страницата на търговеца е въпрос на няколко бързи настройки от страна на техническия екип.

4. Мобилното ни приложение Мокка е разполагаем на потребителите, и то ни разрешава да разпространяваме търговците и да увеличим трафика към тях.Разполагаме с апликация особено за търговци.

5. В нея има секция, в която сътрудниците ни могат да ръководят своя сметки и да виждат разбори на поръчките с Mokka в действително време.

В началото на годината обявихте навлизането си на българския пазар. Къде сега се намира МОККА?

Имаме огромен напредък с подписването на контракти с търговци и старта на предлагането на услугите ни от сътрудници като Matraci.bg, Utilis.bg и DoorDecor. Скоро стартираме и съдействие с CloudCart България, което ще направи Mokka налична за всички търговци на CloudCart с няколко клика. Нашият екип работи интензивно в посока показване на Mokka на водещите търговци в България, което води компанията до забележителен прогрес в развиването си на пазара.

Какви са проектите и задачите, които сте си сложили до края на годината?

До края на годината нашият главен приоритет е да включим някои от най-хубавите търговци в България и реализираме огромен прогрес в това отношение. Също по този начин разполагаме със мощна гама от услуги, които се прибавят към приложението и онлайн уеб страницата ни. За да подчертаем някои от тях: идната версия на Приложението за сътрудници, усъвършенстване на съдействието ни с търговците, нови функционалности за потребителите като задатък в брой, виртуална карта Mokka, Snooze (функция, която разрешава на клиента да отсрочи заплащането по вноска с до 1 месец) и така нататък Очакваме множеството от нашите услуги да са налични в България до края на годината.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР