В МВР има информация, че на провокатори от протеста се

...
В МВР има информация, че на провокатори от протеста се
Коментари Харесай

Шефът на СДВР: Има данни, плаща се на провокатори

В Министерство на вътрешните работи има информация, че на провокатори от митинга се дават пари, с цел да провокират вълнения, стана ясно от думите на началника на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Георги Хаджиев пред Нова телевизия.

Девет служители на реда са ранени от началото на митингите у нас. Част от потърпевшите към този момент са изписани за домашно лекуване, заяви шефът на столичната полиция.

" В сряда, когато стана случаят пред Народно събрание, бяха арестувани 6 души. На идващия ден бяха задържани още 7 души поради вандалски прояви. Говорим за посягане над органите реда. От данните досега излиза наяве, че има избрани групи от младежи, които се пробват да провокират  и да опорочат митинга. За да посоча, кой ги изпраща би трябвало да има доказателства. Засега имаме единствено догатки. Работим извънредно съществено с оглед тези хора да бъдат изправени пред правораздаването. Вчера ми направи положително усещане, фактът, че когато към 22.00 ч избрана група хора започнаха да поставят черни маски и да нападат Народно събрание, протестиращите се отдръпнаха и те сами напуснаха този митинг ", разясни Хаджиев.

„ Никога не е отказана здравна помощ на някого. Когато по отношение на едно лице е издадено разпореждане и то агресира, нашите чиновници имат право да употребяват физическа мощ, с цел да му слагат белезници ”, изясни шефът на Столична дирекция на вътрешните работи.

Според него е допустимо инспекциите да приключат по-рано от оповестения 30-дневен период.

„ В длъжностната характерност на служителя на реда не написа, че би трябвало да бъде обичай, плют. Тези хора имат фамилии, имат деца, които се тормозят за тях ”, заключи Хаджиев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР