В МВР е започнала проверка на снимките с банкноти и

...
В МВР е започнала проверка на снимките с банкноти и
Коментари Харесай

Рашков посъветва служители на ДАНС да разпитат Борисов заради снимките с пачки и кюлчета

В Министерство на вътрешните работи е почнала инспекция на фотосите с банкноти и кюлчета злато в нощно шкафче, за които се твърди, че са правени в спалнята в държавната резиденция " Бояна ", когато тя е била населявана от някогашния министър председател Бойко Борисов. Вътрешният министър Бойко Рашков съобщи в предаването " Денят с Веселин Дремджиев " по ТВ+, че в случай че чиновниците на Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС) преценяват, че е значимо за решение на случая да бъде разпитан и самият Борисов, то тогава би трябвало да го създадат.

" Ако съм аз, няма да пропусна да го разпитам. Ако уточни коя е Мата Хари, откакто твърди, че знае коя е, то тогава ще можем да проверим дали и по какъв начин тези пачки и кюлчета са били сложени в нощното шкафче ", сподели Рашков.

Той добави, че прокуратурата се е задействала още веднъж по случая, откакто е схванала, че Министерство на вътрешните работи води следствие. В средата на предишния месец Софийската градска прокуратура изиска от Българска народна банка експертиза и информация по серийните номера на банкнотите. " Има няколко случая, при които интензивността на прокуратурата идва след тази на Министерство на вътрешните работи. Защо? Страхуват се от това, което ще откри едно независимо следствие ли ", попита Рашков.

Вътрешният министър сподели още, че към момента има доста елементи за определяне по Според него времето на произвеждане на колата не съответствува с времето на нейната регистрация в КАТ. Освен това досието на автомобила липсвало в масивите на КАТ. Рашков посочи, че сега тече дисциплинарно произвеждане против митническите чиновници, които пуснали Горанов да се върне към вътрешността на страната, вместо да конфискуват колата и да разпитат Горанов.

Още през този месец Министерство на вътрешните работи ще показа в няколко конференции нови случаи на корупция, по които работи. " Откакто съм министър, където и да бръкнем, в това число и в Министерство на вътрешните работи, най-често срещаме нарушавания и закононарушения ", добави Рашков.

Той разяснява и днешния си разпит в прокуратурата за изказванията му, че знае къде са насочвани раздадените предплатено пари за строителството на автомагистрала " Хемус ". Днес пред публицисти Рашков разгласи, че 30-40% от предплатените заплащания са отивали в партийната каса на ГЕРБ. Заради това му изявление от партията на Бойко Борисов оповестиха, че ще го съдят.

" Този писък и заканите, че ще ме съдят демонстрират правна неначетеност, тъй като партия не може да води такива каузи. Прокуратурата не мисля, че прави добра услуга на някогашното ръководство на нашата страна ", съобщи Рашков, като посочи, че Борисов в последна сметка може да стане клиент на прокуратурата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР