В МВР е разпоредена проверка по сигнал, свързан с имотна

...
В МВР е разпоредена проверка по сигнал, свързан с имотна
Коментари Харесай

МВР погна жената до Гешев, какво е обвинението

В Министерство на вътрешните работи е разпоредена инспекция по сигнал, обвързван с имотна машинация, осъществена от близка до върховен магистрат жена, оповестиха от вътрешното министерство. П

Повод е постъпил сигнал на придвижване БОЕЦ, в който се твърди, че през 2012 година дамата до основния прокурор Иван Гешев – Детелина Ханчева е изгубила дело за собствеността на парцели в землището на софийското с. Волуяк, заяви бТВ.

Те са били дарени през 2005 година от възрастен мъж, с който няма директна връзка. Други лица обаче сполучливо са възстановили собственическите си права, а нотариусът по договорката по-късно е задържан и губи правата си точно поради имотни измами, се твърди в сигнала.

Това е втора инспекция по този случай след по-ранен сигнал от някогашен зам.-кмет на Район „ Младост “ за „ имотни покупко-продажби на лица, свързани със същия върховен магистрат “, пишат от Министерство на вътрешните работи. Той е подаден през декември, а при започване на януари Специализираната прокуратура е изискала всички материали по преписката с претекста, че те касаят магистрат.

„ В тази връзка следва да се посочи, че сигналът и инспекцията не съдържат данни за закононарушения, осъществени от магистрати, заради което СП не е способена да води следствието и да изисква материали по тази инспекция. Основателно поражда въпросът каква е повода СП да изисква материали, въпреки да знае, че не е способена по случая “, пишат от министерството, като допълват, че на запитването им спецпрокурорите още не са дали отговор.

Министерство на вътрешните работи ще подаде сигнал до Висш съдебен съвет с искане за осъществяване на инспекция дали са оказвани напън и интервенция при условието на материалите по преписката от върховен магистрат, както и ще сезира КПКОНПИ за съществуване на спор на ползи по отношение на проверяваните лица и магистрати.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР